Na de – soms wat zware – eerste werkdag van de week willen we qua koken niet al te moeilijk doen. Kies dan dus voor een simpel eenpansgerecht: soep! Maandag is een ideale dag voor een goedgevulde Thaise vissoep. Smaakvol, gezond en met een beetje pit! Deze Aziatische soep is kruidig, licht pittig en door de toevoeging van vis en groenten een gezonde opkikker voor de start van de nieuwe werkweek.  Hier knap je zekersteweten van op!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 liter visbouillon (blokjes groente of visbouillon)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel Thaise vissaus (gewoon te koop in de supermarkt)
  • 1 rode peper,  zonder zaadjes en fijn gesneden
  • 2 cm verse gember, in flinterdunne plakjes of hele kleine stukjes gesneden
  • 2 steeltjes citroengras
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 8 champignons, door de helft of vieren gesneden
  • 2 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • 125 gram grote garnalen
  • 200 gram zalmfilet en/of witvis, in stukken gesneden van minimaal 1.5 cm
  • 10 gram verse koriander

To do’s:
Warm de visbouillon op en voeg hier wanneer het kookt een scheutje vissaus, het rode pepertje, de gember en het citroengras (op meerdere plaatsen breken) aan toe. Laat deze smaakmakers een paar minuutjes mee borrelen en voeg daarna de kokosmelk aan de soep toe, samen met het bosuitje, de paprika en champignons. Laat de groenten ook een paar minuutjes mee borrelen. Voeg als laatste de vis toe aan de soep en kook dit een paar minuten mee (niet te lang, anders wordt de vis taai). Schenk de soep in de soepkommen en strooi hier wat verse koriander overheen. Eet smakelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen