10 ingrediënten die je helpen om een platte buik te krijgen

Je kunt je wel wekelijks of zelfs dagelijks in het zweet werken in de sportschool, meestal is dat niet genoeg om écht die strakke buik te krijgen die je wilt. Voeding speelt hierin namelijk ook een grote rol en zorgt er daarnaast voor dat je lekker in je vel zit. Want zo’n opgeblazen gevoel is niet fijn en wordt vaak veroorzaakt door gasvorming vanwege de verkeerde voeding. Wij hebben voor je uitgezocht wat voor soort eten je helpt bij het krijgen van die platte(re) buik, wat bovendien ook nog eens superlekker en gezond is. Alleen maar voordelen dus. Eet deze beauty foods tussendoor als snack, of verwerk ze gewoon in je maaltijden.

1. Amandelen

Amandelen helpen de spieraanmaak in je lichaam en bevatten gezonde vetten die goed zijn voor van alles en nog wat. Ze hebben een positief effect op het voorkomen van onder andere hartfalen, een hoge bloeddruk en kanker, maar helpen dus ook wanneer je voor die platte buik gaat. Neem er een paar tussendoor als snack, een keer wat anders dan dat bakje chips, en echt minstens zo lekker.

2. Eieren

Eieren zijn een bron van eiwitten en proteïne. Dit stimuleert de spieropbouw en zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder snel honger krijgt. Gooi dat eitje morgenochtend maar in de pan dus!

3. Zalm

Vis bevat een hoop Omega-3 vetzuren, wat veel voordelen heeft voor de gezondheid. Daarnaast versnelt het de stofwisseling, waardoor je dus sneller afvalt. Zalm is een erg vette vis, daarom klinkt het misschien onlogisch om te eten als je van een buikje af wil, maar juist vette vis zit boordevol die gezonde Omega-3 vetzuren. Het helpt ook ontstekingen in de darmen tegen te gaan, wat je van een opgeblazen gevoel af helpt.

4. Quinoa

Quinoa staat al een tijdje bekend als superfood en dat is niet voor niks. Het bevat veel vezels en kalium, waardoor je eten makkelijker te verteren is. Daardoor voel je je minder snel opgeblazen en wordt die buik dus ook platter. Extra leuk: het draagt bij aan een glowing skin.

5. Havermout

Havermoutpap is ook een goede manier om de dag te beginnen. Haver is rijk aan vezels en antioxidanten, wat zorgt voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte, en geeft je tegelijkertijd de energie die je in de ochtend nodig hebt. Wanneer je ontbijt met een kommetje havermoutpap, heb je zeker weten geen cravings tot in ieder geval de lunch, omdat je er erg vol raakt door de vezels. Die vezels zorgen ook voor een goede werking van je darmen, dus: een plattere buik.

6. Rood fruit

Lekker om toe te voegen aan je havermoutpap: rood fruit, zoals frambozen of aardbeien. Reuzelekker én supergezond. Dat fruit over het algemeen gezond is wisten we natuurlijk al, maar rood fruit specifiek verbetert de spijsvertering en stoelgang. Dus een minder opgeblazen gevoel, wat ook weer te zien is aan je buik.

7. Magere Yoghurt

Wanneer je niet zo’n fan bent van havermout kun je fruit natuurlijk ook mengen met een bakje yoghurt. Yoghurt bevat probiotica en dit zijn bacteriën die helpen bij de spijsvertering en je dus bij dat opgeblazen gevoel helpt. 

8. Watermeloen

Niet zo gek dat dit roze fruit je helpt met het krijgen van een strakkere, platte buik: het bestaat namelijk voor zo’n 93% uit water. En veel water drinken is erg belangrijk, omdat je als het ware je lichaam ‘’schoonspoelt’’. Doordat het fruit boordevol vocht zit en weinig calorieën bevat, raak je wel verzadigd maar wordt er geen buikvet opgeslagen. Met de zomer alweer bijna in aantocht is het helemaal niet erg om van dit heerlijke fruit te genieten.

9. Knoflook

Knoflook is een geweldige smaakmaker die dan ook gelukkig in heel veel gerechten wordt gebruikt. En een bijkomend voordeel: knoflook helpt om vet in je lever te verminderen en vermindert dat opgeblazen gevoel als je hier last van hebt. Dat komt door de stof allicine die erin zit: dit doodt bacteriën die voor overtollig gas zorgen. 

10. Avocado

Avocado is echt een van onze favs. Het past bijna overal bij en je kunt het op ieder moment van de dag eten. Dus het is alleen maar een extra voordeel dat de goede vetten in avocado zorgen voor een hogere vetverbranding. En alsof dat nog niet genoeg was: avocado geeft je ook nog eens meer energie.

Dit lijstje van ingrediënten bewijst dat je echt niet aan een saai dieet hoeft te beginnen als je een wat plattere buik wil hebben. Want een ontbijtje met zalm, ei en avocado is alleen maar ontzettend genieten, toch?

Bron hoofdbeeld: Shutterstock/Zonnebadende vrouw met cocktail door Azovtsev Maksym

Bronnen beelden: Shutterstock/Amandelen op een houten tafel van Ruttawee Jai/Verse rauwe zalm met kruiden van DronG/Fruit mix van Hi-tech/Watermeloen op een blauwe achtergrond van I am Kulz/Verse avocado op een houten snijplank van mama_mia

Bronnen informatie: jessevandervelde/ilovehealth/fitnessmagazine/newsmax

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen