HELEMAAL PARTY-PROOF MET DEZE 7 (SHOP)TIPS

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft of een ander zomers feestje waarbij je nét wat beter je best moet doen, dan kan dat nog wel eens stress opleveren. Vooral wanneer er een dresscode aan gekoppeld is, zorgt dit bij veel vrouwen voor onzekerheid. Is dit wel feestelijk of bijzonder genoeg? Helemaal niet nodig! Omdat ik eind deze zomer als bride to be zelf een feestje organiseer, heb ik hier een aantal styling- en stoptips voor je verzameld die jou, los van de dresscode, op weg kunnen helpen.

Wanneer je van top tot teen party-proof de deur uit loopt – lippen gestift, benen glad, lievelings luchtje op, verleidelijk lingerie-setje aan en natuurlijk een knap outfitje uit de kast – is dat zo’n heerlijk gevoel! Je voelt je sexy, zelfverzekerd en hebt zin om te dansen. Eigenlijk kan de avond dan al niet meer stuk. Maar ja, die zoektocht naar de perfecte outfit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Vooral niet wanneer de uitverkoop gestart is en jouw maat nergens meer verkrijgbaar is. Daarom vind je hieronder een aantal tips die jou misschien een handje helpen. Daarnaast een belangrijke tip wanneer je gast bent op een bruiloft en nog steeds twijfelt over je outfit: vraag de bruid gewoon om advies. Ze vindt het vast leuk om mee te denken!

1. Kies eens een keer níét voor een jurkje, maar ga voor een mooi jumpsuit of broekpak. Zwart is veilig – mits “no black” of zomers als dresscode op de invite staat -, maar een kleurtje is voor een bruiloft toch nét wat specialer. Denk aan rood, donkergroen, pastel of donkerblauw. Zie bijvoorbeeld het rode jumpsuit wat ik hier draag. Wedden dat je (naast de bruid) de show steelt?

2. Wanneer je best wilt investeren in een nieuw outfitje, maar niet wilt dat-ie de rest van het jaar in de kast belandt, kies dan voor een nette rok of broek met een wat chiquere top in een mooie stof. Deze items kun je later, los van elkaar, combineren met andere items voor een wat meer casual look.

3. Heb je geen zin of geld om een nieuwe outfit te scoren, geef de bestaande – en misschien ietwat meer basic – outfit dan een boost met een eye-catching accessoire. Hakken in een kleurtje, een mooie ketting, een bijzonder tasje of een paar opvallend oorbellen. Vooral grote oorbellen zijn helemaal on trend!

4. Wees niet bang om een beetje huid te laten zien. De schouders en rug zijn het nieuwe decolleté, dus ga voor een sexy ‘open back’ of ‘off schouder’ en je outfit is vrijwel meteen on point. Vind je het te bloot (of niet passen bij de stijl van het bruidspaar), ga dan voor een maxi-dress met een wat meer blote bovenkant: altijd goed.

5. Printjes vind ik op een bruiloft of feestje wat tricky. Een print is namelijk heel bepalend voor de sfeer van de outfit (en is snel té zomers en daardoor minder chique), en moet dan ook goed bij de dresscode passen. Met een effen kleur of een mooie, luxe stof ben je dus wat mij betreft meer safe. Ga bijvoorbeeld voor kant, satijn of delen in licht-doorschijnende stof.

6. Ook een glansstof is altijd goed, denk aan metallic, brons of goud. Met een lichte glinstering of super-shiny wanneer je durft en je dit bij de dresscode vindt passen. Het is feestelijk en stijlvol tegelijk. En je bent (naast de bruid) het stralende middelpunt. Voor mij persoonlijk is 1 ding belangrijk op een bruiloft: iedereen heeft z’n best voor het bruidspaar gedaan, dus casual is het verboden woord. Dat betekent liever over-dressed dan under-dressed!

7. Veel party-proof jurkjes kun je scoren bij de Bijenkorf (Maje, Sandro, Self Portrait, La Dress), ZARA en Mango. Wanneer jouw maat er niet meer is of je de collectie in de winkels vindt tegenvallen, slaag je vrijwel áltijd online bij ASOS. Of Lipsy London, alhoewel hier een wat langere verzendtijd op zit. Selecteer je maat, zoek een aantal verschillende outfitjes, pas ze thuis op je gemakje en stuur de rest terug.

Hieronder vind je een paar shop-tips, geselecteerd op maatje 10 (maat 38) die vandaag nog beschikbaar waren, dus wees er snel bij want in het trouwseizoen zijn de party-proof items snel uitverkocht. Succes! Jurkjes gast bruiloft

Linksboven: Self Portrait  | Rechtsboven: Warehouse  | Linksonder: ASOS |Rechtsonder: ASOS

Jurkjes gast bruiloft1

Rechtsonder: Missguided  | Linksonder: ASOS  | Rechtsboven: ASOS | Linksboven: ASOS 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen