Toast met ricotta, gegrilde perzik en basilicum

Soms bevindt de hemel zich op aarde. Ik kan nu verschillende situaties gaan beschrijven waarbij dat zo is, maar laten we ons voor nu even focussen op eten. Eten is op zichzelf al gelukzalig, alleen wanneer je dan de juiste smaakcombinatie vindt die zorgt voor vuurwerk in je mond, dan noem ik dat hemels. En dat is bij dit – eigenlijk heel simpele – ontbijt- en lunchgerecht het geval. De romige ricotta met de zoet-zure gegrilde perzik, kruidige basilicum, zoute en knapperige nootjes én als klapper op de vuurpijl de zoete honing is een match made in… jawel, heaven. Maken dus. 

Benodigdheden:

Voor 2 belegde toasts

  • 75 gram ricotta
  • 2 perziken
  • Honing
  • Handje gezouten pistachenoten
  • Verse basilicum
  • Kokosolie
  • 2 sneetjes speltbrood

To do’s:

1. Snijd het vruchtvlees van de perziken, in plakken of stukjes. Smelt wat (kokos)olie in een grillpan en bak de perziken totdat het fruit lichtbruine grillstreepjes heeft en eventueel licht karmeliseert.

2. Rooster in de tussentijd de sneetjes brood in een rooster of met wat olie in de pan. Besmeer ze daarna met een lekkere, dikke laag ricotta. Verdeel hier daarna de ietwat afgekoelde gegrilde perziken overheen.

3. Besprenkel het fruit vervolgens met honing en verdeel tenslotte wat fijnsneden basilicum (wees niet zuinig, meer dan op de foto) en gehalveerde pistachenootjes overheen. Et voilà, smakelijk!

Wedden dat je deze toast met ricotta en gegrilde perzik lekker vindt? Klik hier voor meer gezonde en lekkere recepten uit de keuken van Cotton & Cream. Heb je iets gemaakt, laat het dan zeker weten. Vinden we altijd leuk om te horen! 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen