VASCOBELO: BELGISCHE KOFFIE & HUISELIJKE SFEER

Belgische koffie met een verfijnde smaak en pure gerechten waar je van gaat watertanden; hiervoor ga je naar Vascobelo. Sinds eind oktober heeft Vascobelo zijn vijfde V-bar geopend aan het Stadionplein. Andere vestigingen zitten in de Rijnstraat in Amsterdam, Eindhoven, Haarlem en Antwerpen. Bij Vascobelo kom je voor meer dan alleen goede koffie, dit is een heerlijke plek om te ontspannen na (of tijdens) een drukke werkdag, bij te praten met een collega of relaxt een boek te lezen. Want die enorme, eye-catching boekenkast staat er natuurlijk niet voor niets. 

Ontspannen huissfeer

Bij het Stadionplein in Amsterdam-Zuid denk je niet direct aan ‘the place to be’ om af te spreken, de kantoorgebouwen geven dit plein een ietwat zakelijk tintje. Maar sinds hier de vijfde V-bar geopend is, wil je hier écht wel een gezellige koffiedate plannen. Het sfeervolle interieur is geïnspireerd op de huiskamer-look van de familie De Roeck, mede eigenaren van het familiebedrijf Vascobelo. Van de boekenkasten tot aan de tafels; bijna al het meubilair is homemade. Nu je dit weet, ga jij je straks verbazen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen, aangezien de hoge, indrukwekkende boekenkasten bijna het plafond raken. Er valt veel licht door de enorme ramen waardoor de koffiebar heel ruimtelijk oogt. En vanaf het moment dat je binnenstapt, sta je oog in oog met de barristi van de bar en chef’s van de open keuken, waardoor een persoonlijke sfeer wordt gecreëerd. Daarbij hangt in de V-bar de perfecte vibe om relaxt wat werk achter je laptop af te maken of bij te kletsen in de comfy loungebanken.

vascobelo-amsterdam-stadionplein

Verfijnde koffiebeleving

Daarnaast is de koffie ábsoluut een bezoekje aan de V-bar waard. De cappuccino is bovendien een plaatje om te zien, het vak ‘barista’ verstaan ze hier als één van de beste. Leuk om te weten dat ook jij deze kunstwerkjes kan leren maken tijdens een barista workshop die regelmatig door Vascobelo wordt georganiseerd. En neem ook meteen de citroen-cheesecake bij de koffie, deze is erg goed. Maar vergeet ook de hot chocolate, gemaakt met 72% pure, Belgische chocolade niet. Want onze zuiderburen weten wel wat lekker is.

Pure, Belgische smaken

Natuurlijk hebben we ook van de lunchgerechten geproefd. Deze variëren van soep en broodjes tot maaltijdsalade, en zijn allemaal heel betaalbaar. De dungesneden rib-eye met gebakken oesterzwammen op zuurdesembrood is onze favoriet. En wanneer je niet kunt kiezen, is de Vascobelo lunch platter aan te raden. Dan kun je proeven van alles wat de lunchkaart te bieden heeft, zoals de ‘classic chicken’ met gegrilde kipfilet en krokante parmaham of zuurdesembrood met pompoenhummus.

vascobelo-amsterdam-stadionplein-3

Of wip eens langs bij V-bar voor een stevig ontbijt, met bijvoorbeeld eggs benedict of wentelteefjes. Net te laat voor het ontbijt-, koffie- of lunchmoment? Ook voor een goede borrel kun je hier terecht, met onder andere een uitgebreide (biologische) wijnkaart, een charcuterie of een selectie van kazen.  En vergeet straks in de zomer het enorme terras op het zuiden niet. Je hoort het, dit is een plek waar wij gaan terugkomen.

Voor meer informatie zie: www.vascobelo.be. Hieronder vind je een overzicht van alle Vascobelo vestigingen:

Vascobelo Amsterdam – Stadionplein
Stadionplein 100, Amsterdam / 0858882765

Vascobelo Amsterdam – Rijnstraat
Rijnstraat 117, Amsterdam / 085 8881 465

Vascobelo Amsterdam – Scheltema
Rokin 9-15, Amsterdam / 085 8888 713

Vascobelo Antwerpen
Suikerrui 32, Antwerpen /  (32) 03 808 41 06

Vascobelo Eindhoven
Grote Berg 16, Eindhoven / 085 8888 765

Vascobelo Haarlem
Zijlsstraat 94, Haarlem / 06 85 88 82 764

vascobelo-amsterdam-stadionplein-4 vascobelo-amsterdam-stadionplein-5

 

 

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen