Waarom elke dag vlees of vis eten terwijl er zoveel andere heerlijke vervangers zijn? Een vegetarisch gerecht bevat meer groenten en minder verzadigde vetten. Vlees, vis en gevogelte zijn een belangrijke bron van ijzer en eiwitten, maar dit kun je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld peulvruchten, eieren, groentes, fruit, noten, zaden en kaas. Ik eet ongeveer 3 keer in de week vegetarisch en deze heerlijke gerechten ga ik ook met jullie delen.
Benodigheden (voor 2 personen):
- Handje sla
- 1 aubergine
- 1 kleine komkommer
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 citroen
- Feta kaas
- Walnoten
- Boterbonen (uit blik)
- Beetje tijm
- Olijven
- Olijfolie
To do’s:
Snijd de aubergine in plakjes en doe dit in een bakje. Rasp de schil van de citroen, pluk de blaadjes van de thijm en doe dit bij de gesneden aubergine. Pak een grilpan, doe er olie in. Laat de pan heet worden op het vuur en doe de aubergine met peper en zout in de grilpan. Ondertussen snijd je de ui, komkommer, tomaten en olijven en doe dit in een kom. Draai de aubergine even om als de kant mooi bruin is. Verkruimel de feta en doe dit in de kom samen met wat olie, citroensap, peper en zout, walnoten en sla. Serveren maar!
Liefs Sarah♥