Weekendtip: 3 lekkere en verrassende restaurants in Amsterdam

Omdat eten nu eenmaal onze allergrootste hobby is, gaan we het liefst zo vaak mogelijk voor een hapje de deur uit. Gelukkig worden er vrijwel wekelijks nieuwe zaken geopend en heb je altijd wel zo’n lijstje met “vaste favorieten” bij de hand. Waarom is het soms dan toch nog steeds lastig beslissen waar je heen gaat? Misschien omdat er té veel keuze is en je een last-minute beslisser bent? Of gewoon eens zin hebt in iets “anders”. Daarom heb ik hier drie restaurants verzameld die ik laatst heb ontdekt en me écht hebben verrast. Met leuke bediening, creatieve gerechten en een fijne avond. Mijn tip voor dit weekend dus!

1. Impero Romano

Voor een typisch Italiaans etentje

Waar vroeger restaurant Americano zat, heeft zich nu een wel héle smaakvolle Italiaan gevestigd. Wanneer je bij Impero Romano een tafeltje reserveert, kies je voor een échte, authentiek Italiaanse avond. Met eerst natuurlijk aperitivo aan de stijlvolle bar (zie foto hierboven), met hapjes en drankjes om in de stemming te komen. Wanneer je daarna aan de keurig gedekte tafel schuift, kun je je laten vertroetelen door de bediening met charmant Italiaans accent. Vraag vooral meteen naar het meest goddelijke gerecht op de kaart: de zeebaars in zoutkorst. De vis is zó ontzettend zacht en bovendien perfect op smaak gebracht. Word je normaal gesproken wild van pasta? Hier wordt ‘ie voor je neus door verse Parmezaanse kaas gehaald (zie foto hieronder), dat smaakt net zo lekker als dat het klinkt. Ook de tiramisu was trouwens genieten. En vergeet de prosecco niet!

Impero Romano

Amsteldijk 25, Amsterdam
Tel: 020 752 7444
Info: imperoromano.nl

Impero Romano zit trouwens ook in Den Haag!

2. Boi Boi

Het beste Thaise restaurant van Amsterdam

Boi Boi is een urban Thais restaurant wat je echt moet “kennen”. Het is een kleine zaak, ietwat verborgen in Oost, dus je zou er zo voorbij lopen. Maar vooral voor liefhebbers van de Thaise keuken is deze plek favoriet en volgens velen zelfs het beste Thaise restaurant in Amsterdam. Want de gerechten zijn authentiek en bovenal héérlijk. De eigenaar is een creatief die zorgt voor het artistieke en urban tintje in de zaak. De inrichting is dan ook donker, cool en rauw. De chefkok is een hippe Thai die alles perfect op smaak brengt. De gerechten kun je omschrijven als authentieke, klassieke Oosterse smaken in een modern, creatief jasje. De monkey balls (meat balls) en curry met zoete aardappel en kip zijn aanraders!

Boi Boi
Dapperstraat 12, Amsterdam
Tel: 020 233 94 99
Info: boiboi.nl

3. GIN NEO 

Speelse gerechten door en voor culinaire rockstars

Gin Neo is ongetwijfeld al een bekende onder fijnproevers in Amsterdam. Het restaurant wisselt elke maand van menu, maar de gerechten kunnen zelfs per dag verschillen, want de keuken kookt alleen met wat op dát moment het lekkerste is. Chefkok Jin Hu is een talent en weet te verrassen met nieuwe, bijzondere en speelse smaakcombinaties. Creatieve gerechten voor mensen die ervan houden om culinair te experimenteren. Kijk er dus niet vreemd van op wanneer je duif, ijs van geitenyoghurt, gerookte Gin-Tonic of spicy brownies geserveerd krijgt. En dat in een ongedwongen en relaxte setting. Klik hier voor de uitgebreide review over Gin Neo in Amsterdam.

Gin Neo
Noorderstraat 19-23, Amsterdam
Tel: 020 42 83 632
Info: Ginamsterdam.com

Wat zijn jouw lekkerste en meest verrassende restaurants in Amsterdam?

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen