Vietnam is een prachtig land en zeker de moeite waard om een keer naartoe te gaan! 2,5 jaar geleden heb ik Vietnam zelf bezocht en was onder de indruk van de mooie tropische eilanden, heerlijke gezonde eten, lieve mensen en prachtige cultuur. Het eten in Vietnam is vers, gezond, stevig, uitgebalanceerd en goedkoop. Op elke hoek van de straat kun je loempia’s krijgen en ze zijn lang niet altijd gefrituurd zoals we ze in Nederland kennen. Verse loempia’s zijn het helemaal in Vietnam en tegenwoordig ook bij ons! Ze zijn veel gezonder en je kunt er eindeloos mee variëren. Hier vind je het recept voor deze heerlijke verse loempia’s. Nodig je vriendinnen een avondje uit en doe het samen!

Benodigdheden (voor 2 personen):

Voor de loempia’s:

  • Loempiavellen (supermarkt) of rijstvellen (toko)
  • Glasnoedels
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 3 bosuitjes
  • ½ Chinese kool
  • 10 gram verse munt
  • 10 gram verse koriander
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • Noten, bijvoorbeeld pinda’s of walnoten
  • Kip (gebakken of gerookt) en/of gamba’s (kort geroerbakt)
  • Hoisin Saus
  • Voeg toe wat je zelf lekker vindt

Voor de dipsaus:

  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water

To do’s:

Snijd de bosui in smalle ringetjes en de overige groenten in kleine dunne reepjes. Maak het dipsausje door de azijn, vissaus, chilisaus, limoensap of citroensap, suiker en water met elkaar te mengen. Zet drie pannen met water op het vuur: één voor de loempiavellen, één voor de glasnoedels en één voor de Chinese kool. Week de noedels 10 minuten in de pan met heet water en giet ze hierna af. Doe hetzelfde met de Chinese kool. De rijstvellen zijn hard, maar zodra je ze in warm water doopt worden ze vrijwel meteen zacht en gaar. Houd één vel ongeveer 2 à 3 seconden in warm water (geen gekookt water) totdat ze zacht en buigzaam zijn. Leg het vel op een plat bord, vouw het onderste en bovenste randje ongeveer 2 centimeter naar binnen en beleg het met de groenten, noedels, noten, kip en/of gamba’s en rol de loempia’s op!
 Snijd de verse loempia’s in tweeën en serveer dit met het zelfgemaakte dipsausje en de Hoisin saus.

Tip:  ook overheerlijk om een eitje te roerbakken en er doorheen te doen.

Eet smakelijk!

Liefs Sarah♥

IMG_8815

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen