VIDEO: JOB SWITCH VOOR 1 DAG

Een bakkie pleur en wat chitchat bij het koffiezetapparaat, zo start de werkdag bij de meeste Nederlanders. Verder bestaat de dag ongetwijfeld uit to do’s waarvoor je bent aangenomen en die zijn voor iedereen natuurlijk anders. Mijn werkdag bestaat meestal uit een te drukke planning (timemanagement is nog steeds niet mijn sterkste kant) bomvol afspraken, persevents, deadlines, fotosessies en fanatieke tik-momenten op mijn laptop, want niet alleen die artikelen moeten af, ook mijn mailbox loopt vol. En regelmatig een diner of feestje, want netwerken is gelukkig een belangrijk onderdeel van mijn vak. Maar hoe ziet een dag van een bloemist, kapper, visboer, maatschappelijk werkster of advocaat er eigenlijk uit? En wat vinden zij het leukste om te doen?

Omdat ik altijd heel nieuwsgierig ben naar de job van iemand anders, maakte Landmarkt in Amsterdam het mogelijk om een dagje mee te draaien bij een visboer. Een visboer?! Ja, voor de keuze van mijn eerste job switch was geen twijfel mogelijk. Mijn opa had vroeger namelijk een viswinkel, maar ik was toen te jong om van hem te leren hoe je vis fileert. En ik ben zó benieuwd hoe het er in de ochtend, wanneer al die verschillende verse vis wordt geleverd, aan toegaat. Landmarkt is een kruising tussen een markt, een supermarkt en een delicatessenzaak, aangezien alles wat in de winkel ligt vers van het land – of uit de zee – komt. De perfecte plek dus om die vers-beleving mee te maken. Bovendien ben ik gek op alles wat uit de zee komt, dus kom maar doorrrr met al die verse visjes!

Landmarkt 3

Hip overall en ijskoude vingers

Een dagje meedraaien bij een visboer, dus. Ik kan je vertellen dat dit heus niet alleen bestond uit gezellig ouwehoeren met klanten. Nee, er was werk aan de winkel. Kort nadat ik Marco en Eddy had ontmoet, de mannen die al een paar jaar met ziel en zaligheid bij Landmarkt als visspecialisten aan het werk zijn, moesten de handen uit de mouwen worden gestoken. In de ochtend wordt de verse vis geleverd, rechtstreeks van de visafslag in IJmuiden of Scheveningen. Verser kun je de vis dus niet krijgen. De vis moest vervolgens worden schoongemaakt, gefileerd en in de winkel worden gepresenteerd. Tussendoor nagels lakken was er dus niet bij. Eigenlijk moet je gewoon zelf zien hoe dit eraan toeging. Bekijk hieronder dus de video van mijn dag als visboer. Inclusief super oversized overall, gezelligheid met Marc en Erik, extreem vers haring happen en klungelig fileren met ijskoude vingers.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Landmarkt, breng dan zeker een bezoek aan deze lekkere winkel. Landmarkt heeft bijvoorbeeld niet alleen een heel breed assortiment aan verse vis, ook op het gebied van kazen, wijnen, groenten en noten heb je extreem veel keus. Landmarkt vind je op Schellingwouderdijk 339 in Amsterdam-Noord. Daarnaast is er ook een stadsmarkt in de Van Woustraat 103 in Amsterdam, ideaal wanneer je in de buurt woont. Heb je helemaal geen zin om naar buiten te gaan, dan kun je ook vanuit je luie stoel boodschappen bij Landmarkt bestellen via Landmarkt.nl. Meer informatie vind je hier.

Landmarkt 4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wat leuk om andere jobs op zo’n manier onder de aandacht te brengen!

    • Haha, grappig he? Niet alleen de werkzaamheden, maar ook de collega’s, de gesprekken en de sfeer is zo anders. Leuk om een keer mee te maken (tip!). Thx voor je leuke berichtje, liefs!

  • Wat een super leuk filmpje!!!!!!

    • Dank voor je leuke berichtje, Chris. Het was heel bijzonder om een dag te ruilen met de baan van iemand anders. Een heel verschil, toffe ervaring. Fijn weekend!

Reactie plaatsen