VIJGEN MET HAM EN MOZZARELLA

Wil je je smaakpapillen eens verwennen met iets écht lekkers? O, en natuurlijk ook gezond en super makkelijk, zoals je van ons gewend bent? Maak dan dit voorgerecht met vijgen, parmaham en mozzarella. Afgemaakt met wat walnoten en een balsamicocrème. Een heerlijke combinatie van smaken en een feestje op je bord!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 vijgen
  • 2 plakjes Parmaham
  • Handje rucola
  • 1/2 bol mozzarella
  • Klein handje walnoten
  • Balsamico-creme of azijn
  • Verse peper

To do’s:
Leg een klein laagje met rucola op het bord. Leg daar bovenop een plak parmaham, zo mooi mogelijk gedrapeerd op het bord. Snijd de gewassen vijgen in vieren en leg deze op het bord, in de vorm van een ster. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de salade. Verdeel ook wat gebroken walnoten en verse peper over de salade. Maak het gerecht tenslotte af met een paar druppeltjes balsamico-creme of azijn.

Vijgen met parmaham en mozzarella

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen