Zó kan iedereen front row een modeshow kijken

Wanneer je op straat meer modische, uitgedoste en extravagante mensen spot dan normaal, dan weet je dat het zover is: de FashionWeek is van start gegaan. Sinds afgelopen donderdag presenteren de gevestigde designers en het opkomende modetalent hun nieuwe collecties in Amsterdam. En mocht je nog nooit een modeshow hebben meegemaakt, ik heb front row een Virtual Reality foto gemaakt met de 360 camera van Samsung, zodat je een idee hebt hoe dit is. 

Kippenvel moment

De spanning, energie, creativiteit en passie die tijdens de presentatie van een nieuwe collectie samenkomen is heel bijzonder. Ook de muziek is altijd mega indrukwekkend, en dan heb ik het nog niet eens over de mooie creaties die voor je neus paraderen. Ik krijg áltijd een kippenvel moment. Voor iedereen die nog nooit een modeshow heeft meegemaakt en nieuwsgierig is hoe het is om front row te zitten, heb ik een Virtual Reality foto gemaakt met de 360 camera van Samsung. Deze camera ziet eruit als een klein, wit bolletje, en heeft aan beide kanten een lens. Ik heb ‘m tijdens de modeshow in selfie-stand gehouden en toen maakte hij automatisch een foto van de hele omgeving. Op mijn Samsung telefoon kon ik ‘m vervolgens terugzien. De Virtual Reality foto die ik heb gemaakt kun je hier op Facebook (daar wordt VR namelijk ondersteund) bekijken.

Virtual Reality meets fashion

Voor het eerst is het dit jaar mogelijk om de FashionWeek in Amsterdam met Virtual Reality te beleven. Niet alleen met de 360 camera, maar ook in de Samsung booth. Alle bezoekers kunnen daar met een VR bril front row een show beleven. Wanneer je nog nooit zo’n bril hebt opgezet, moet je dat echt een keer proberen. Vooruit, het ziet er misschien niet zo charmant uit, maar het is zeker de moeite waard. Want wanneer je vervolgens links, rechts en achterom kijkt, heb je het gevoel dat je dat moment daadwerkelijk beleefd. Ik was verrast hoe realistisch dit is, heel cool. De modellen kon ik bijvoorbeeld bijna aanraken! En wanneer ik naar links of rechts keek, zag ik ineens dat ik naast BN’ers zat. Ik zou er bijna een gezellig praatje mee gaan maken. Heel tof om ineens in een totaal andere wereld te zijn. Gelukkig was de FashionWeek zonder de VR-bril ook heel gezellig hoor. Bekijk hieronder de foto’s van de modeshow van Alexandra Frida. Hoe mooi zijn die bloemenprints, roze kleuren en borduursels? Zomerkriebels!
Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Samsung.

Foto-credits catwalk foto’s Alexandra Frida: Peter Stigter.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Front row experience, haha grappig

    • Haha, geinig he? Fijne dag!

Reactie plaatsen