Visbar Fisk Amsterdam | dynamisch, ongedwongen en mega lekker

Bar Fisk is een verse aanwinst in Amsterdam en meteen de nieuwe favoriet voor visliefhebbers. Maar mensen die het liefst uit eten gaan in een energieke en tegelijkertijd ongedwongen, Internationale sfeer, is dit ook dé plek. Want bij Fisk – het Scandinavische woord voor vis – is het zien, proeven, ruiken en genieten. Aan de bar, die grenst aan de open keuken, is het helemaal feest want hier zie je de chefs en bartenders (ja, ook heerlijke cocktails) al het lekkers voor je neus bereiden. En wanneer het later wordt, is de kans groot dat de muziek ook wat harder gaat. 

Geen poespas, focus op smaak

Fisk houdt de gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Geen poespas, de focus ligt op vers, kwaliteit en de ultieme smaakbeleving. De meest verse vis, met veel kruiden en verse, veelal lokale groenten. Een Big Green Egg geeft waar nodig wat rokerigheid. Invloeden uit Tel Aviv en Mediterranen regionen zijn terug te proeven in gerechten. Onze favoriete gerechten: de ceviche en de pan fried sea bream met spinazie en hangop. Het chocolade-caramel dessert was ook heaven. Wanneer je nog ruimte over hebt, een absolute must-try. Alleen niet zo bikini-proof.

Scandinavische, energieke en open sfeer

Qua interieur heeft Fisk gekozen voor lange tafels, veel zitplekken aan de bar en een open, lichte Scandinavische sfeer. Veel hout, planten en hier en daar een muurschildering. Leuk detail: de onderkant van de bar heeft schubben, waardoor je je voor even een zeemeermin voelt. En voordat ik het vergeet: er is ook een fijn en redelijk ruim terras aan de voorkant van Fisk, dus in de zomer is het ook buiten heerlijk vertoeven bij Fisk. Vakantiegevoel gegarandeerd! Samenvattend: dit is een plek waar je je thuis voelt en snel terug wilt komen. Op je lijstje dus!

Bar Fisk
Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam
Tel: +31 20 235 2117
Info: www.barfisk.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen