Vivian Reijs: “vleeswaren en ontbijtgranen zijn stiekeme dikmakers”

Vivian Reijs is bekend geworden als TV presentatrice, maar heeft inmiddels online ook haar eigen domein gecreëerd. Een aantal jaar geleden merkte ze namelijk wat gezonde voeding voor een positief effect heeft op hoe ze zich voelde, nu deelt Vivian haar ervaringen en tips als nutritionist en healthcoach via de website vivonline.nl. Met het nieuwe jaar in zicht en al onze goede voornemens (die we natuurlijk het hele jaar door hebben en niet alleen op 1 januari) leek het ons een goed moment om deze health expert te vragen naar haar lifestyle, favoriete recepten en geheimen waardoor ze zo lekker in haar velletje zit.

1. Je bent veel bezig met gezonde voeding, wat heeft jou aan het denken gezet?
“Toen ik na een jaar in het buitenland studeren 10 kilo aankwam en me fysiek niet lekker voelde ben ik me gaan verdiepen in voeding. Vanaf dat moment is mijn passie voor voeding ontstaan. Nooit heb ik geweten hoe veel beter je je kunt voelen met goede voeding.”

2. Wat is jouw favoriete gezonde recept?
“Mijn banaan-ei pannenkoek. 1 banaan, 2 eitjes, scheutje havermelk en kaneel. Banaan prakken, alles door elkaar mixen en dan bakken maar!”

3. Wat zijn volgens jou de ‘stiekeme dikmakers’, met veel verborgen suikers?
“Cruesli, ontbijtgranen, sauzen, vleeswaren en tomaten ketjup. Eigenlijk alles uit een pakje.”

4. Hoe vaak per week ‘zondig’ jij en waarmee?
“Ik drink regelmatig een glaasje wijn en eet bijna elke dag een stuk pure chocolade.”

5. Heb je tips voor moeders hoe je kinderen gemakkelijker gezond laat eten?
“Pureer en verstop alle groenten. Pureren zorgt ervoor dat de groenten niet zo zichtbaar zijn, waardoor kinderen ze makkelijker eten. Dus maak lekker sauzen, soepen, burgers (van geprakte groenten) en smoothies.”

6. In welke hotspot prik jij het liefst een (verantwoord)vorkje?
“Lavinia in Amsterdam is mijn favoriete ontbijt- en lunchtentje!”

7. Hoe zorg je voor balans in jouw drukke leven?
“Ik moet echt elke week mijn Bikram yoga lesje doen, het liefst 2! Dat heb ik fysiek en mentaal echt nodig. Daarnaast thuis telefoon uit en heerlijk genieten met man en de kindjes. Dat is het allerbelangrijkste in het leven.”

8. Wat maakt jou het meest gelukkig in het weekend?
“Ontbijten met het hele gezin! Open haard aan, koffie erbij, lekker muziekje aan en dan lekker eten en kletsen met manlief en de kinderen. Daar word ik echt gelukkig van.”

9. De keuken is vast jouw favoriete plek in huis, maar op welke plek ben je nog meer graag?
“Voor de open haard, je kunt me niet blijer maken!”

10. En hoe zou je jouw smaak op het gebied van mode & interieur het beste kunnen omschrijven?
“Eclectisch met een Scandinavisch tintje.”

Wil je meer van de gezonde levensgenieter Vivian Reijs zien, volg haar dan op Instagram (@vivianrreijs_vivonline) of bekijk dan haar platform Vivonline voor gezonde inspiratie. 

Bron foto’s: Instagram

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen