Wakker worden met… Karlijn Visser

Ineens was ‘t daar: het prachtige platform Holistik, waarmee de oprichtsters Karlijn en Evelyn van de wereld een mooiere plek willen maken. Het lukt ons aardig om ietsiepietsie bewuster in het leven te staan, daarom gaat dit inspiratieplatform ook als een speer. Hoog tijd om de positieve en eerlijke onderneemster Karlijn Visser hierover aan de tand te voelen. Wat is het geheim achter de community en hoe zijn ze in korte tijd zo enorm gegroeid? Maar misschien wel nog interessanter: hoe haalt ze alles uit een werkdag maar behoudt ze wél die balans, met welk ochtendritueel gaat ze voor een perfect start van de dag en hoe ontspant ze het liefst? 

1. Ben je een ochtend- of avondmens?

“Een avondmens. ‘s Avonds schrijf ik meestal de beste artikelen, heb ik zin om te sporten en krijg ik ineens zin om mijn huis op te ruimen. ‘s Ochtends kom ik over het algemeen maar moeizaam mijn heerlijke warme Coco-mat bedje uit rollen, en druk ik minstens drie keer op de ‘snooze button’. Heerlijk!”

2. Wat doe je het eerst wanneer je wakker wordt? 

“Zodra ik geplast heb ga ik naar de keuken om mijn mond te spoelen, nachtbeugel uit te doen en een handvol supplementen te nemen. Ik ben dol op allerlei kruidenpreparaten van Mattisson, Vitaviva en Physalis. Daarna is het zaak om gauw wat te gaan eten om misselijkheid van al die supplementen te voorkomen haha. Wat ik ook altijd heel fijn vind om ‘s ochtends te doen, is aan een rekstok hangen die bij ons tussen een deurpost is geklemd. Zo stretch ik mijn rug en voel ik de moeheid van me afstromen.”

3. Uitgebreid ontbijten of liever ‘on the go’?

“Uitgebreid ontbijten! Voordat ik ‘s avonds in slaap val, verheug ik me al enorm op de volgende morgen. Sowieso omdat er dan weer een nieuwe dag klaar staat, maar in het bijzonder op mijn acai bowl. Al jaren trakteer ik mezelf op de pulp van dit behoorlijk kostbare besje uit de Amazone. Ik heb zelfs een heel vriesvak vol geladen met de pakjes acai van Amazonia. Met wat toppings erover (banaan, hennepzaad, tahin en Superfoodies granola) kan ik er tot begin van de middag tegenaan.”

Voordat ik ga slapen, verheug ik me al enorm op de volgende morgen

 

4. Wat is je favo office-outfit, waar je je het meest krachtig in voelt? 

“Er is een broek waar ik het liefst in slaap, sport, fiets, yoga en op de bank hang. Het is Larissa (in zwart), uit de La Dress Balance collectie. Dit broekje zit als een pyjama broek en kun je zowel chique als casual dragen. Zelf voel ik met het best met een mooie top, platte schoenen of sneakers en simpele, elegante gouden sieraden. Naast La Dress draag ik graag American Vintage, Armed Angels, Lululemon, MUD Jeans, Urban Goddess en Deblon Sports.”

5. Hoe haal jij àlles uit de werkdag?

“Ik eet gezond, sport regelmatig, doe aan yoga, zie mijn werk als mijn levensmissie en omring me met inspirerende mensen. Die combi zorgt voor een goed humeur op de werkvloer waardoor mijn creativiteit blijft stromen en ik mensen aantrek die ook van de wereld een mooiere plek willen maken.”

6. Wat is de belangrijkste persoonlijke les die tot nu toe carrière-wise hebt geleerd?

“Dat het in zakendoen gaat om een eerlijke uitwisseling voor beide partijen. Als dit niet het geval is, zal een van de twee zich (soms onbewust) moe en leeg voelen tijdens de samenwerking. Ik merk dat ik me daar steeds bewuster van word, en dus ook beter weet wat ik moet doen als ik me na een dag werken lusteloos en grijs voel: ingrijpen en uitzoeken waar de energielek precies zit. Als ik deze gevonden heb ga ik er iets aan doen. En ja, dat betekent dat ik me soms iets zakelijker op stel dan ik gewend ben te doen. Puur voor mijn eigen energiebehoud en uiteindelijke levensgeluk.”

7. Wat heeft volgens jou bijgedragen aan het succes van Holistik?

“De passie uit het hart waarmee Evelyn, mijn compagnon, en ik ondernemen is absoluut onderdeel van het succes van Holistik. Ik kan me eerlijk gezegd geen dag meer voorstellen waarop ik niet met Holistik bezig wilde zijn. Binnen 1,5 jaar tijd groeide ons bereik naar 100.000 unieke bezoekers per maand. Iets dat mij heel erg blij maakt omdat het aangeeft dat er naast ons veel meer mensen zijn die op zoek zijn naar verzachting, verbinding en zingeving in deze harde, snel veranderende wereld waarin we steeds verder van de natuur lijken te gaan staan.”

Het geeft aan dat er naast ons veel meer mensen op zoek zijn naar verzachting, verbinding en zingeving in deze harde, snel veranderende wereld

8. Hoe ontspan jij na een werkdag het liefst?

“Met een yoga les bij Andreas Trussat in zijn studio of ik ga naar Delight Yoga. Maar tegen een stevige boswandeling zeg ik na een werkdag ook zelden nee.”

Wil je meer van Karlijn Visser zien? Volg haar dan op de voet via Instagram: @karlijn_visser

 

Foto-credits: Hannah Lipowsky

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen