WAKKER WORDEN MET… LORETTE DER KINDEREN

In de nieuwe rubriek ‘wakker worden met…’ starten we de dag met een power-lady waarbij het zakelijk gezien voor de wind gaat. Wat is de key van haar succes? Wat is haar ochtendritueel, power-breakie en favoriete outfit waarmee ze alles uit de dag haalt? We trappen de rubriek af met Lorette der Kinderen, een girlboss die een aantal jaar geleden PR bureau Blyde heeft opgericht en zich hard maakt voor “green business”. Ook heeft ze haar eigen magazine Just Be It over een duurzame, maar hippe lifestyle. Lees verder voor de tips van deze knappe dame die de touwtjes stevig in handen heeft.

1. Ben je een ochtend- of avondmens?
“In de ochtend heb ik veruit de meeste energie!”

2. Wat doe je als eerste wanneer je wakker wordt (en het tweede)?
“Als ik wakker word, check ik eerst mijn telefoon voor de appjes, het weer, mijn mail en agenda. Ik reageer op de belangrijkste berichtjes en daarna start ik met mijn dag. Dan spring ik onder de douche en kies ik mijn outfitje voor die dag.”

3. Uitgebreid ontbijten of liever ‘on the go’?
“Dit verschilt wekelijks, misschien wel dagelijks. In een drukke week fiets ik zo snel mogelijk naar het kantoor van Blyde om daar te ontbijten. Een iets minder hectische dag zorgt ervoor dat ik de tijd neem om goed te ontbijten. Dat doe ik met veel fruit, bij voorkeur seizoensfruit (op dit moment is de wilde perzik zoo lekker), en met vanille yoghurt. Yoghurt moet zoet zijn, anders vind ik het helemaal niks!”

4. Wat is je favo office-outfit?
“Mijn office-outfit verschilt niet veel van mijn ‘normale’ stijl. Ik smelt van minimalistische designs van goede kwaliteit in natuurlijke kleuren. Ik word helemaal gelukkig van alle mooie winterkleren die alweer in de rekken hangen. Mijn laatste aankopen zijn een strakke zwarte jeans, een oversized lamswolle trui, overknee zwarte laarzen en een Buddhi tas (ontworpen door Kim van Beek). Duurzame en fairtrade fashion is voor mij belangrijk. Via mijn magazine Just Be It heb ik veel modeontwerpers leren kennen die  toffe fairtrade kleding maken.”

lorette-der-kinderen2-1

 

5. Hoe haal jij àlles uit de werkdag?
“Het PR vak vraagt om het stellen van prioriteiten, behouden van overzicht en structuur. Daarnaast komt er bij het managen van een bureau in Nederland en België nog veel organisatorische rompslomp kijken. En wil ik veel tijd en energie overhouden om bezig te zijn met vernieuwen, uitbouwen van de business en de missie van Blyde. Iedere dag opnieuw prioriteiten stellen, dat is toch wel het belangrijkste voor mij om zoveel mogelijk uit een werkdag te halen.”

6. Wat is de belangrijkste les die tot nu toe carriere-wise hebt geleerd?
“Ik heb het hier vaak over met Nynke van den Broek, waarmee ik samen Blyde heb opgericht. Het is een lastige vraag. Blyde gaat als een trein, we kennen nog geen tegenslagen. Ik denk dat het succes te maken heeft met een goede combinatie. Nynke en ik zijn complementair aan elkaar. Wat ik niet heb, heeft zij. En andersom. Onze grootste overeenkomst; we zijn allebei extreem positief en denken dat álles mogelijk is. Dit kenmerkt eigenlijk het hele team van Blyde. Zou dat helpen?”

7. Hoe ontspan jij na een werkdag het liefst?
“Ik sport drie keer in de week. Met intensief sporten maak ik mijn hoofd leeg, dat vind ik fijn. En ik ontspan door uit eten te gaan. Koken vind ik verschrikkelijk, misschien omdat ik het niet kan, haha.” 

lorette-der-kinderen3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen