WARME VIJGEN MET WITTE CHOCOLADE EN MACADEMIA

Verse vijgen zijn weer volop verkrijgbaar. En daar worden we blij van, want hier kun je de heerlijkste gerechten mee maken. Verwerk ze door je dagelijkse fruit-ontbijt of in een salade, of laat ze onderdeel uitmaken van een ovenschotel of toetje. Deze mooie vrucht is warm in een toetje vooral errug lekker! Besprenkel vijgen met kaneel en honing, doe ze in de oven en een goddelijk dessert is (bijna) geboren. Eet dit met kwark en een witte chocolade-macademia crunch. Een heerlijk romige zout-zoete topping die jou doet verlangen naar meer!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 verse vijgen
  • 1-2 eetlepels honing
  • Kaneelpoeder
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 vanillestokje
  • Eventueel (voor de zoetekauw): vanillesuiker
  • Klein handje macademia noten
  • 6-8 blokjes witte chocolade

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 (180 hetelucht oven) graden. Was de vijgen en snijd ze kruislings in vieren, tot 1-2 cm van de bodem. Besprenkel de binnenkant van de vijgen met wat honing en strooi hier ook wat kaneelpoeder in.

2. Zet de vijgen in een ovenschaal zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zo blijven ze het meest sappig. Wanneer je ze te ver opensnijdt, of los op een bakplaat zet, verdampt een deel van het sap van de vijgen. Zet de vijgen c.a. 8-10 minuten in de oven, totdat de vijgen zacht zijn.

3. Maak in de tussentijd de vanillekwark door de zaadjes van 1 vanillestokje door de kwark te roeren. Eventueel kun je hier nog wat vanillesuiker aan toevoegen. Maak de macademianoten en witte chocolade fijn met een mes en houd dit samen met de kwark even apart.

4. Wanneer de vijgen klaar zijn (sappig en zacht) laat je ze even afkoelen. Er kan toch wat sap verloren zijn gegaan, dit kun je later als saus over de vijgen verdelen. Maak de borden op en verdeel de vijgen op de borden en snijd de partjes wat verder open. Breng eventueel extra op smaak met wat wat kaneelpoeder of honing. Schep in het midden van de opengesneden vijg een lepel vanillekwark en verdeel vervolgens de macademia-witte chocolade cruch eroverheen. Verdeel nog wat crunch om de vijgen heen voor de garnering. Jammie, eet smakelijk!

Vijgen met kwark en witte chocolade 3 Vijgen met kwark en witte chocolade 2 Vijgen met kwark en witte chocolade

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen