WAT VINDEN MANNEN ÉCHT VAN DEZE 5 MODETRENDS?

Pumps worden ingeruild voor platte veterschoenen en korte rokjes verliezen het van de flared jeans. Wij vrouwen houden ons al lang niet meer aan het stereotype beeld over wat ons het beste staat, en mixen en matchen er lekker op los met stoere, soms zelfs een tikkeltje mannelijke kleding. Maar wat vinden mannen daar nu eigenlijk van? Hoe zien zij ons het liefst?

Mijn nieuwsgierigheid was niet meer te temmen, dus stelde ik een panel samen van 6 mannen die hun ongezouten mening mochten geven over een aantal hippe mode-items. Want tsja, vindt het manvolk ons eigenlijk net zo sexy in die tuinbroek als dat wij dit zelf vinden? En wordt die oversized winterjas door hun kritische oog gewaardeerd, of vinden mannen dat we hier onze vrouwelijke vormen te ver in wegstoppen? Hallelujah, de waarheid is boven tafel. 5 trends, door 6 échte mannen-mannen beoordeeld. En wees voorbereid: ze nemen geen blad voor de mond.

Maar eerst even kennismaken met het panel…

Het mannen-panel cotton & cream

Daar gaan we dan. Houd je vast…

1. Flared jeans Flared jeans

Omar: “Leuk als je dikke enkels hebt.”

Luc: “Ik houd van de vormen van de vrouw, wijde pijpen zitten daar niet bij in de weg, dus disco on.”

Ruben: “Vind ik echt he-le-maal niets. Krijg er een beetje een middelbare-school-alto-meisje gevoel van. Die vond ik nooit zo verzorgd. Maar das natuurlijk ook smaak.”

Jerry: “Nope, ik ben zelf erg fan van de skinny of slanke broek, voor zowel mijzelf als voor vrouwen. Ik vind schoenen als de Brogues (die straks voorbijkomen) te gek en vind het jammer als die niet zichtbaar zijn. Ik begrijp dat het ooit trendy was, en heb het zelf ook gedragen, maar een bootcut is voor mij toch wel de max.”

Milan: “Nooit, wie heeft dit bedacht?”

Sjoerd: “Te hippie voor mijn doen. Lijkt net een wandelende broek.”

2. Overknee boots Overknee boots

Ruben: “Zijn ze rood en van latex? Oh niet. Jammer. Hoe dan ook, ik vind het zelf al heel snel een beetje ordy. Is soms niets mis mee trouwens.”

Luc: “Ah, dit doet me denken aan Julia Roberts in Pretty Woman (de film). Ik leg overigens geen link met haar beroep in die film hoor.”

Sjoerd: “Mits je de lengte en het figuur hebt (slank) kunnen die laarzen wel. Wat erboven zit moet niet al te bloot zijn, anders wordt het al snel sloerig.”

Jerry: “Ik weet het nog niet zo, ja zoals op de foto hiernaast is het natuurlijk prachtig, maar we weten allemaal dat dit niet de manier is hoe dit gedragen gaat worden. Ik geef hierbij toch een algeheel negatief (reis)advies.”

Milan: “Wordt snel ordinair, je moet er de benen voor hebben en het goed combineren.”

Omar: “Dat wat Henry begon bij Arsenal heeft zich een weg gebaand buiten de 16 meter van de Premier League naar de benen van onze vrouwen. Beenverwarmers boven de knieschijf dragen. Wanneer de benen sexy, zijn kan vrijwel alles eigenlijk. Al draag je crocs, ik blijf ze sexy vinden. Net zoals ik de kousen van Henry kon ik ze ook alleen maar echt verdragen omdat hij prachtige goals erin wist te leggen. Weet je wel Arsenal vs Manchester United Oct 2000…potverdikke wat kon die man toch voetballen.”

3. Tuinbroek Tuinbroek1

Ruben: “Nou, kan wel leuk zijn vind ik. Lekker crea. Word ik altijd wel nieuwsgierig van. Het kan ook totaal mis gaan. Je wilt geen dame naast je waarbij het lijkt alsof ze rechtstreeks uit de Hornbach komt gelopen.”

Luc: “De tuinbroek vind ik lastig. Vrouwen zien er vaak lomp uit in zo’n broek, of hoe je het ook moet noemen. Doe het niet vanwege de trend, maar omdat het je gewoon goed staat.”

Milan: “Is wel een beetje geweest, plus een tuinbroek laat altijd iets teveel aan de verbeelding over.”

Jerry: “De tuinbroek, je moet hierbij wel oppassen en heel eerlijk tegen jezelf zijn (en probeer niet vals spelen). Dit is namelijk geen gezicht als je niet slank genoeg bent.”

Omar: “Het is altijd leuk om te zien dat er vrouwen zijn die zich weten te hijsen in een tuinbroek. Het ziet er eigenlijk niet echt uit. Je lijkt een soort van groot klein onhandig kind, dat uit een Alfred J Kwak tekenfilm is weggelopen . Maar voor sommige heren heeft dat een charme. Het kopen van een casco huis zou ik wel eerder aandurven met een vrouw die tuinbroeken draagt. Je komt over als een handig type dat in staat is te klussen.”

Sjoerd: “Stoere maar vrouwelijk outfit. Moet niet te wijd worden. Mannen willen graag het figuur zien (en checken) van een vrouw.

4. Oversized jas Oversized coat

Jerry: “Te gek, Kan zowel dressed als casual. Erg fan van lange jassen, ben er zelf ook lang naar op zoek geweest.”

Luc: “Grote oversized jassen mogen van mij blijven, maar sla niet door. Geef alle te grote kleding door aan iemand die het wel écht past.”

Milan: “Hit or miss, de meeste dames komen hier niet mee weg. Mocht je toch een oversized jas kopen, dan wel in een donkere kleur (zwart/grijs).”

Omar: “Ik heb echt moeite om hier een mening over te hebben. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit een mening over lampenkappen als ik met mijn vriendin over de woonboulevard struin.”

Sjoerd: “De jas op de foto vind ik a-sexueel, onvrouwelijk en een afstotende soepjurk. Absolute no-go.”

Ruben: “Ik vond het niets, maar begin het wel te waarderen. Ligt er wel echt helemaal aan of het met elegantie gedragen wordt. Het kan ook een beetje een jute zak worden. Maar dat zal ongetwijfeld ook nog wel een keer mode worden.”

5. Brogues Brogues

Sjoerd: “Heel cool, mits de rest van de kleding wel voldoende vrouwelijk is. Absoluut geen sokken erin.”

Jerry: “Ja, dit is natuurlijk te gek. Dressed, casual, je kan hier alle kanten mee op.”

Milan: “Helemaal voor, wel pech voor de mannen die dezelfde schoenmaat hebben als hun partners!”

Luc: “Leuk. Ook overhemden, sorry blouses, vind ik bij vrouwen erg schattig staan.”

Omar: “Nee tuurlijk, verzin nog maar een trend waardoor je denkt mijn kleding ongevraagd te kunnen lenen/stelen. Wij mannen komen toch ook niet met dingen aanzetten als “draag de pumps van je vriendin” trend. Dat soort dingen verzinnen wij mannen niet. Omdat wij mannen gewoon lieve wezens zijn, die van de kleertjes van hun dames blijven.”

Ruben: “Vind ik cool! Moet wel gecompenseerd worden met een wat vrouwelijker kledingstuk denk ik. De foto vind ik top!”

Zo, deze mannen hebben duidelijk gesproken. Het lijkt me helder dat de brogues mogen blijven, de tuinbroek de kliko in mag en we vooral onze vrouwelijke vormen moeten accentueren. Tsja, het blijven toch mannen hè… Vind jij dit mannenpanel leuk om te lezen of wil je een prangende vraag in de herengroep gooien? Laat het me dan in een reactie hieronder weten!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Meeeeega leuk artikel Marlieke! Keep them coming!

  • Ik vond dit een (h)eerlijk artikel.
    De heren hebben zich goed uitgedrukt (ook grappig)… En ben het met ze eens!
    De tuinbroek is nog wel handig voor de zwangere vrouw, verder moeten we er vanaf blijven als deze uitgevoerd is in jeans. Een uitstapje kan nog met een sexy (rits ver open) jumpsuit!
    Nu dus snel een paar brogues aanschaffen, draagt mijn man toch niet!

  • Leuk artikel! Lekker origineel! Ik houd er wel van om verschillende meningen over iets te lezen.

Reactie plaatsen