WEDDING UPDATE #2: DE DROOMLOCATIE EN JURK

Nadat ik een week helemaal van slag was – het klinkt kinderachtig, maar het is echt bizar wanneer zo’n romantische meisjesdroom uitkomt – vertelde ik jullie als een van de eerste in dit artikel dat ik ten huwelijk was gevraagd. Het gevoel van verrassing, ongeloof, trots en alleen maar liefde is zo intens! Hier heb ik op een roze wolk dan ook een paar maanden enorm van genoten. Jammer genoeg ben ik zo’n type dat het beste presteert onder druk (ik zou echt willen dat het anders was…). En aangezien de planning was om in september van 2016 te trouwen en oud & nieuw inmiddels alweer achter de rug was, had ik ineens een mega stress-moment te pakken. Met een rot schop werd ik van die roze wolk getrapt. Er was werk aan de winkel! Locaties checken, jurken passen en als een malle die save the date eruit. Eitje, zou je denken. Maar hier komt zó veel bij kijken.

En een hoop vragen die je continue, vaak met veel twijfel en discussie met vriendlief – moet beantwoorden.

 • Gaan we in het buitenland (Italië is onze droom) of toch (een stuk praktischer) in Nederland trouwen?
 • Op welke plekken kunnen we überhaupt 7 maanden voor de trouwdatum nog terecht?
 • Schakelen we een weddingplanner in (ter info: de extra kosten hiervoor liggen tussen de 3-6 duizend euro) of organiseren we alles zelf? De ceremoniemeester wil je immers ook niet te veel vragen, het moet wel leuk blijven..
 • Hoeveel en wélke mensen nodigen we uit? Je hebt hechte familie en vrienden, en daarnaast mensen die iets verder van je af staan. Waar leg je de grens?
 • Met wie ga je jurken passen? Ervaren bruidjes zeggen “neem niet te veel mensen mee, ze bemoeien zich anders te veel met jouw keuze”, maar het is toch zo gezellig om met al je vriendinnen en dierbare familie te passen?
 • Doen we een trouwerij met of zonder kinderen? Kinderen zijn lief, maar kunnen de aandacht van de gasten ook enorm afleiden.
 • Wat wordt de trouwdatum? Want op die ene datum is het zoontje van een vriendin jarig en op de andere datum hebben gasten hun vakantie al gepland of is de locatie niet beschikbaar.
 • En zo kan ik nog wel 20 beslissingen opnoemen die belangrijk zijn…

Na een hoop avondjes frustratie en stress hebben we een aantal locaties gevonden in Italië die aan onze (correctie: mijn!) kritische wensen voldeden. Zonder onze nerd-erige zoekskills was dit overigens niet gelukt. En thank god, er was in september nog plek! Nadat alle afspraken gepland waren op 1 dag en we vervolgens last minute (veel te dure) vliegtickets hadden gekocht, waren we nog voordat het tot ons doordrong in een rap tempo op weg naar Italië, Puglia. En onze droomlocatie zat ertussen! Na nog wat discussie en overleg over de datum en kosten met de locatie, zijn we rond (waaah!). Op het programma staat een welkomsborrel, overnachting, ontbijt, lunch, ceremonie, borrel-hapjes, diner, feest, nog een overnachting en anti-katerontbijt. Een bourgondische bruiloft dus, op een super romantische locatie. Hier kan ik nog niet al te veel over loslaten, maar denk aan een historische plek, een romantisch park en een groot zwembad. Een plek waar alle gasten kunnen overnachten, mijn ultieme droomlocatie. Hieronder een tipje van de sluier.

Puglia trouwen (1)

Deze en volgende week ga ik trouwjurken passen. O.a. bij Bloomfeld in Amsterdam, La Bella Blanca in Zwolle, Sana van Rooij in Den Bosch en I do I do in Amsterdam. Over mijn ervaringen in deze trouwwinkels volgt snel een artikel. Hieronder vind je foto’s van jurken die ik heel mooi vind. Bij het passen stel ik mezelf wel helemaal open, dus grote kans dat ik “ja” zeg tegen een hele andere soort jurk. Spannend!

Heb je de wedding update #1 gemist? Dan kun je ‘m hier nalezen.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • wat een stress!! maar heerlijk dat locatie en datum iig vast staan! Prachtige jurken staan erbij, ben benieuwd wat het wordt!!

 • Wat gaaf marlieke,trouwen in Italië, mooier kan niet!! Italië is ook echt ons favoriete land, heerlijk!!
  Geniet van alle verdere voorbereidingen!

  Liefs Danielle

 • Super leuk Marlieke!! Geweldig dat jullie toch in Italië gaan trouwen. Erg benieuwd naar de locatie! Have fun met de voorbereidingen & hopelijk tot snel. Liefs!

 • Zo leuk dat jullie gaan trouwen!
  Lijkt me fantastisch, in het buitenland trouwen!
  Heel veel succes met alle voorbereidingen!
  Ik ben benieuwd welke jurk je gaat kiezen..
  Zou wel een hele mooi zijn!

  Liefs!

 • Oh heerlijk! En gaaf dat jullie uiteindelijk in Italie gaan trouwen! Hebben jullie echt op korte termijn kunnen regelen!
  Voor ons hetzelfde verhaal, maar dan in Spanje & we hebben heel wat langer om alles te regelen. Maar super om er mee bezig te zijn!

  Ben benieuwd naar je stukjes over het jurken passen! Leuk om te lezen.

 • Wauw, dit klinkt echt als een prachtige bruiloft. Wat een geluk dat jullie het nog op zulke korte termijn hebben kunnen regelen. Ik ben heel benieuwd naar de volgende updates! Succes met het passen van de trouwjurken en geniet er vooral ook lekker van!

Reactie plaatsen