WESTERGASTERRAS AMSTERDAM

Je hebt van die pareltjes die hun bekendheid al hebben verdiend, maar pas echt glans krijgen wanneer je er de tijd voor neemt en hierdoor de smaak te pakken krijgt. Een mooi voorbeeld van zo’n pareltje is het WestergasTerras in Amsterdam. Vraag een willekeurige inwoner van onze hoofdstad naar deze hotspot en hij of zij weet het te vinden.

Laatst heb ik uitgebreid gedineerd in restaurant WestergasTerras en ik was onder de indruk. Als voorafje koos ik voor een plank met allerlei lekkers. Denk aan artisjok, zalm (zo vers dat hij smolt op mijn tong), buffel mozarrella, oesters, groenten en pittige Spaanse ham. Als geboren Bourgondiër uit het Zuiden ben ik dól op een gezellig plankje, om met vrienden of familie lekker van te ‘pitsen’ (lees: snoepen).

Als hoofdgerecht liet ik me door de chef verrassen met een poussin (kip) van het spit met BBQ saus. De vriendin waarmee ik uit eten was bestelde de vis van de dag, een genot voor zowel de smaakpupillen als het oog. WestergasTerras gebruikt alleen biologische ingrediënten van lokale leveranciers, en dat proef je. Een zoet dessert dat ik absoluut aan wil raden is de sticky toffee cake: oe-la-la! Houd je meer van een wat frissere afsluiter, kies dan zeker voor de scroppino limoncello! Het warme interieur en de sfeervolle open haard creëren een welkom huiskamergevoel. In combinatie met het wijde uitzicht en de lekkere gerechten is het echt een aanrader voor een gezellig avondje!

Westergasterras vind je in het Westerpark, op Klönneplein 4-6. Kijk hier voor meer informatie: www.westergasterras.nl

IMG_2222_Fotor_Collage_Fotor IMG_2222_Fotor_Collage 2_Fotor IMG_2222_Fotor

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen