WITLOF MET HAM, KAAS EN YOGHURTSAUS

Witlof wordt meestal geassocieerd met een bittere smaak. Daarom wordt witlof niet zo vaak gegeten, terwijl het juist heel gezond is en lekker kan zijn! Witlof zit boordevol vitaminen A, B en C, mineralen en foliumzuur (goed voor je darmen en een gezonde zwangerschap). Witlof bevat ook bijna geen calorieën; slechts 12 calorieën per 100 gram! Je kunt met witlof alle kanten op. Je kunt het meenemen in een salade met bijvoorbeeld mandarijntjes, stukjes appel en/of rozijnen, of witlof in een warme ovenschotel verwerken. In dit artikel vind je een lekker recept voor wiflof uit de oven, met Griekse yoghurt, ham en kaas. Lekker met een frisse salade (met wat zoet fruit of rozijnen zoals hierboven genoemd) of wat aardappeltjes!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 stonkjes witlof
  • 5 gram verse bieslook (c.a. 20 strengetjes)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 75 gram gekookte ham
  • 50 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)

To do’s:
Verwijder het onderste gedeelte van de stronk witlof en halveer de grote stukken witlof. Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt, leg je de stukken witlof in de pan en laat je de groente 3 minuten koken. Giet de pan daarna af en laat de witlof goed uitlekken. Maak in de tussentijd de saus door de Griekse yoghurt, de verse bieslook (fijngesneden), het ei en wat peper en zout met elkaar te mengen. Snijd de plakken ham in kleine stukjes. Leg de stukken witlof in een ovenschaal, verdeel de ham daar overheen en vervolgens de saus. Strooi er daarna wat geraspte kaas overheen. Bak de witlofschotel in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat de kaas gegratineerd is.

Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen