WITVIS IN KAAS-AMANDEL JASJE EN ZOETE AARDAPPEL FRIET

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van fish & chips. Althans, niet de “gewone” variant die druipen van het vet en bomvol calorieën zitten. Daarom heb ik een gezonde variant van de klassieker fish & chips gemaakt, bestaande uit witvis in een krokant kaas-amandel jasje en frietjes gemaakt van zoete aardappel. De frietjes worden gebakken in de oven, waardoor ze ietsje minder knapperig zijn dan frietjes van de friettent, maar ze zijn wel veel kruidiger en smaakvoller. Ik ben fan! Eet dit gerecht met een frisse salade en je hebt een perfect maaltje op tafel gezet.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 2-3 grote zoete aardappels
  • 2 stukken witvis (bijvoorbeeld kabeljauwfilet)
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • 40 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 ei
  • 30 gram gram amandelschaafsel
  • Verse peper en zout
  • Olie om te bakken

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels indien gewenst (je kunt de schil er ook aan laten en de aardappel wassen) en snijd de aardappels daarna in plakken van c.a. 1 cm dik. Snijd deze plakken vervolgens in repen. Leg de gesneden frieten eventueel 45 minuten tot 1 uur in koud water zodat het zetmeel uit de aardappelen wordt weggenomen en ze iets knapperiger worden.

2. Doe de frietjes in een grote kom en kruid ze met paprikapoeder, kerriepoeder, verse peper en zout. Wees niet zuinig, ze mogen lekker kruidig zijn!

3. Verdeel de frietjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de frietjes voor 35-45 minuten in de oven. Vergeet niet om tussentijds te husselen zodat alle kanten gaar worden.

4. Maak drie verschillende bakjes klaar (waar de visstukken in z’n geheel in passen) met in één bakje een geklutst eitje, in één bakje Parmezaanse kaas vlokken en het derde bakje het amandelschaafsel. Doop de vis vervolgens in het eiermengsel, daarna in het amandelschaafsel en als laatste in de Parmezaanse kaas. Druk het amandelschaafsel en de Parmezaanse kaas goed aan. Er kan alsnog wat van de vis afvallen. Geen nood, dit kun je in de pan bijwerken!

5. Leg de visfilets voorzichtig in de pan en druk er eventueel wat extra amandelschaafsel of Parmezaanse kaas op. Bak de visfilet daarna met wat olie in 8-10 minuten in een bakpan gaar (halverwege keren).

6. Serveer de visfilet met een frisse salade en de zoete aardappel frietjes. Yummie, smakelijk!

Kabeljauw in amandel-kaas jasje en zoete aardappel friet2 Kabeljauw in amandel-kaas jasje en zoete aardappel friet Kabeljauw in amandel-kaas jasje en zoete aardappel friet1 Kabeljauw in amandel-kaas jasje en zoete aardappel friet3 Kabeljauw in krokant amandel-kaas jasje en zoete aardappel friet

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen