WRAPS MET GAMBA’S EN KERRIESAUS

Wraps behoren absoluut tot de top-3 meest makkelijke gerechten. Een ideale maaltijd wanneer je weinig tijd hebt maar je maag toch goed en gezond wilt vullen. Neem bijvoorbeeld deze wraps met gamba’s, paprika, prei en taugé, in minder dan 10 minuten heb je een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel. Ik heb standaard een zak met gamba’s in de vriezer liggen (te koop in vrijwel iedere supermarkt) en een pak wraps in de kast staan. Haal wat verse groenten en klaar ben je!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 – 4 wraps (volkoren-, meergranen- of speltwraps) – 1 of 2 wraps per persoon, afhankelijk van hoe hongerig je bent
  • 12 – 16 gamba’s
  • 1/2 – 1 hele gele paprika
  • 1/2 – 1 hele rode paprika
  • 1 prei
  • Twee handjes taugé
  • Kerriepoeder
  • 3 eetlepels magere kwark
  • Verse peper en zout
  • Veldsla
  • Olijfolie om te bakken

To do’s:
Snijd de paprika in kleine blokjes en prei in smalle ringetjes. Bak de gamba’s in een (wok)pan in 5 minuutjes met wat olijfolie gaar. Voeg vervolgens de fijngesneden paprika, prei en taugé toe en breng het geheel op smaak met wat peper, zout en kerriepoeder. Bak de groenten een paar minuutjes kort mee. Maak in de tussentijd de saus door de magere kwark te mengen met wat verse peper en een paar snufjes kerrie. Warm ook de wraps op, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Pak een opgewarmde wrap en besmeer deze met de kerriesaus. Verdeel wat van het gamba-groenten mengsel over de wrap en doe hier wat veldsla bij. Rol de wrap op en snijd hem in tweeën. Een klaar is kees! Eet smakelijk.

Mis niks en volg Cotton & Cream ook op Facebook & Instagram!

wrap met gambas

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen