Yoga retreat op Bali bij Desa Seni: oase van luxe & rust

Toen ik een half jaar geleden een ticket naar Bali boekte, had ik maar één doel: maximaal relaxen en weer helemaal ‘tot mezelf komen’. Want thuis kun je jezelf verliezen in die drukke baan, overvolle agenda, sociale verplichtingen en andere verwachtingen van je omgeving. Bali is de perfecte plek om te ontspannen en er zijn yoga retreats in overvloed. Desa Seni is een van de beste yoga retreats op Bali door de perfecte combinatie van de meest ervaren yoga teachers, het lekkerste healthy food, een luxe omgeving en hele goede service. Lees hier verder over mijn ervaringen! 

Luxe yoga retreat

Toen ik bij Desa Seni aankwam, viel mij direct op dat de service bovengemiddeld goed is. Het personeel is ontzettend vriendelijk en neemt alle tijd voor je. Na het warme ontvangst, kreeg ik dan ook een uitgebreide rondleiding over het yoga resort. Het is heel ruim opgezet en mooi verzorgd, met veel groen, een sfeervolle inrichting en een prachtige zwembad. Het yoga resort straalt pure rust en luxe uit: grote ligbedden, ruime huisjes en alles van een goede kwaliteit. Op een relaxte en prettige manier werd alles verteld wat ik moest weten, waardoor ik me meteen thuis voelde. Het huisje waar ik sliep, is ontzettend ruim en heeft een enorme (open) badkamer met regendouche. Het zachte en énorme bed was de lekkerste waarin ik die vakantie geslapen heb. En naast dat alles in het huisje schoon en goed verzorgd is, was overal aan gedacht. Van muggenspray tot aan ansichtkaarten om aan familie te versturen. Het yoga resort biedt alles om volledig te ontspannen en dat is volgens mij precies wat je tijdens een yoga retreat op Bali nodig hebt.

Uitgebreid yogaprogramma

Los van het feit dat je hier makkelijk de hele dag aan het mooie zwembad zou kunnen liggen, kom je hier natuurlijk vooral voor de yoga lessen. En het schijnt dat dit een van de beste yoga scholen van het eiland is, met de meest ervaren yoga teachers. Het viel me ook meteen op dat het yoga programma heel uitgebreid is. Van Kundalini Yoga en Hatha (de meest bekende en ook mijn favoriete soort yoga) tot aan Sunset Flow en Fly High Yoga (jazeker, yoga in de lucht!), en ook verschillende vormen van meditatie. De lessen zijn over het algemeen heftiger en zwaarder dan je misschien in Nederland gewend bent, maar als onervaren yoga-leerling word je hier goed geholpen en zijn er genoeg lessen die je gemakkelijk kunt volgen. Je krijgt veel tips en je voelt je heel erg op je gemak. Na een paar dagen – en misschien wat spierpijn – heb je jouw yoga skills al flink verbeterd.

Yoga lifestyle

Daarnaast wordt het zen-gevoel en de yoga lifestyle overal doorgevoerd: van de zuiverende sapjes en de rustige sfeer tot aan de yoga-shop en de mooie, Indonesische tuinen. Desa Seni heeft zelfs een eigen magazine met verhalen, inspiratie en tips voor een gebalanceerde yoga lifestyle. En je bent niet gebonden aan strakke tijden om te eten, voor de lunch kun je bijvoorbeeld de hele dag terecht. En dan heb ik het nog niet eens gesproken over de fantastische ‘signature’ massage die ik hier heb gehad. Dit was de beste (en meest intense) massage die ik die vakantie heb gekregen! Diep, krachtig en effectief, waarbij mijn spieren volledig zijn losgemaakt.

Gezond eten en zuiverende sapjes

Als foodie vind ik lekker eten een de belangrijkste onderdelen op vakantie en bij Desa Sena was dit perfect geregeld. Wanneer je voor een retreat kiest waarbij de gerechten zijn inbegrepen, kun je voor zowel ontbijt, lunch als diner uit de volledige kaart kiezen. Op de kaart staan alleen maar verse, gezonde en mega lekker gerechten, met een mix van veelal vegetarisch of vis en af en toe kip. Denk bij het ontbijt aan blueberry pancakes met kokos custard en romige havermout. Voor de lunch waren de fish taco’s, mango-kip, verse loempia’s en tonijn bruschetta erg lekker. En natuurlijk de verse, zuiverende sapjes. En de raw chocoladetaart en kokos-rijstpudding als toetje was ook heerlijk!

De beste yoga retreat op Bali

Het hele resort ádemt yoga en je vindt hier dan ook een oase van rust. Er wordt weinig gepraat, want veel mensen zijn hier ook alleen, en alles staat in het teken van het vinden van balans. Wanneer je op zoek bent naar gezelligheid tijdens je retreat, is dit wellicht niet de juiste plek voor jou. Maar wil je ontspannen in luxe en werken aan je yoga skills, is dit misschien wel de beste retreat voor jou. Er zit wel een prijskaartje aan al deze luxe, maar dat is het wat mij betreft zeker waard. Voor 3 nachten, inclusief ontbijt, lunch en diner, dagelijkse yoga lessen, en een massage naar keuze, betaal je 775 dollar voor één persoon en 1.050 dollar voor twee personen. Overigens kun je ook een losse yoga les boeken voor zo’n 10 euro per les. Zeker een aanrader wanneer je op Bali bent! Zie voor meer informatie: desaseni.com

Heb jij wel eens een yoga retreat op Bali gedaan, of zit je eraan te denken? Ik ben benieuwd!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wauw, wat is het daar prachtig!

    • Het was inderdaad prachtig Dionne, een perfecte plek om lekker te ontspannen. Fijn dagje vandaag!

  • Oohh de foto’s zijn prachtig en het klinkt heerlijk! Ik denk er wel eens over na om in mijn eentje ergens te gaan relaxen, dan zal ik in ieder geval deze optie onthouden!

    • Het was zo ontzettend fijn, echt een aanrader! Ben benieuwd waar je ooit alleen heen gaat, keep me posted! :)

  • Ik hou niet zo van yoga, maar de plek lijkt me schitterend en heerlijk! Bali sowieso! Toevallig werd ik voor mijn blog laatst wel uitgenodigd voor een yogareis, dus wie weet ga ik en ben ik straks om. ;-)

Reactie plaatsen