YOGHURT MET KOEK, LIKEUR EN BLAUWE BESSEN

Vaak heb je wel wat overgebleven koekjes in de kast staan. En yoghurt en fruit is ook in vrijwel iedere koelkast te vinden. Voeg hier nog wat honing en een scheutje likeur aan toe en je hebt een heerlijk verantwoord toetje! Ook niet onbelangrijk: klaargemaakt in slechts een paar minuten.

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 500 ml magere kwark of Griekse yoghurt
  • 250 gram blauwe bessen
  • Vloeibare honing
  • Bitterkoekjes, of een andere soort koekjes
  • Zoete likeur of desertwijn, bijvoorbeeld Amaretto

To do’s
Plet het grootste deel van de zwarte bessen met een vork, samen met een scheut vloeibare honing en likeur. Breek de koekjes in kleine stukjes en meng dit alles in een kom samen met de griekse yoghurt. Verdeel de yoghurt over 4 schaaltjes of glazen bekers en versier het toetje met het laatste deel van de bessen. Wanneer je van zoet houdt, kun je er nog wat honing overheen druppelen.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen