ZALMBURGER MET DILLE, YOGHURT EN KOMKOMMER

Zalm is een heel veelzijdig stukje vis. Je kunt het rauw, gerookt en gebakken eten, in blokjes, plakken en in de vorm van…burgers! Zalmburgers zijn heerlijk in combinatie met een frisse saus van yoghurt, dille en komkommer. Eet ze met een bruin broodje en het is een goed vullende avondmaaltijd!

Benodigheden (voor 2 personen):

  • 300 gram zalmfilet
  • 1/2 ei
  • 1 eetlepel bloem of paneermeel
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels yoghurt of creme fraiche
  • 1/3 komkommer, in smalle reepjes gesneden
  • 1/2 citroen
  • 1 sjalotje, kleingesneden
  • 15 gram dille, kleingesneden
  • 2 meergranen bolletjes
  • Olijfolie om mee te bakken
  • Peper en zout

To do’s:
Maak de zalm fijn met een keukenmachine of door de vis met een scherp mes in kleine blokjes te snijden. Doe de fijngemaakte zalm in een mengkom en doe hier het ei, de mosterd, het paneermeel of de bloem doorheen. Breng op smaak met wat peper en zout. Maak hier 2 stevige burgers van. Bak de zalmburgers in een bakpan met wat olijfolie in c.a. 10 minuten gaar (iedere kant 5 minuten). Maak de saus door de yoghurt, de dille, het sjalotje, het citroensap en de peper door elkaar te mengen. Doe hier ook de reepjes komkommer doorheen. Snijd de broodjes doormidden en doe de saus met komkommer op het brood. Leg hierop de zalmburger en maak het af met wat dille als garnering.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen