ZALMPAKKETJE MET GARNALEN EN KOMKOMMER CARPACCIO

Dit een feestgerecht. Niet alleen omdat het eruit ziet als een kunstwerkje, maar ook omdat het een van C&C’s lekkerste gerechten is wanneer je van vis houdt. Een zalmpakketje met een té lekkere vulling van Hollandse garnalen, cottage cheese en ei. Deze combinatie met zalm is goddelijk. De frisse en supergezonde komkommer carpaccio maakt dit voorgerechtje helemaal af. Lekker voor jezelf als je dit verdiend hebt (dus eigenlijk iedere dag) of wanneer je eters op bezoek krijgt. Succes gegarandeerd! En zoals je van mij gewend bent enorm makkelijk klaar te maken. Hup, waar wacht je nog op?

Benodigdheden (voor 2 personen): 

  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 gram cottage cheese / Hüttenkäse
  • 80 gram Hollandse garnalen
  • 250-300 gram gerookte zalmplakken
  • Verse dille
  • Citroensap
  • Verse peper en zout
  • 1/2 komkommer
  • Pijnboonpitjes (geroosterd)
  • Witte wijn azijn
  • Olijfolie

To do’s:
1. Maak eerst de vulling van de zalmpakketjes. Snijd de hardgekookte eieren fijn en doe dit samen met de cottage cheese en Hollandse garnalen in een mengkom. Meng dit door elkaar en breng op smaak met wat verse dille (niet te te veel, slechts een paar kleine plukjes anders wordt het te overheersend), een paar druppels citroensap, peper en zout.

2. Maak nu de zalmpakketjes. Leg een of twee grote plakken zalmfilet op een bord, verdeel een grote eetlepel met het garnalen-eimengsel (ongeveer 1/3 deel) in het midden en vouw de zalmplakken vervolgens dicht. Leg nog een extra stukje zalm op de bovenkant om het pakketje mooi dicht te maken. Druk de zalmplakken zachtjes aan zodat om er een stevig pakketje van te maken. Leg het zalmpakketje in het midden van een bord en maak daarna het andere pakketje.

3. Snijd – eventueel met behulp van een kaasschaaf of groenteschiller – dunne plakjes van de komkommer. Verdeel de komkommer carpaccio mooi rondom de zalmpakketjes op het bord en besprenkel de komkommer daarna met wat witte wijn azijn en olijfolie. Strooi er daarna wat geroosterde pijnboompitjes overheen.

4. Verdeel wat van het overgebleven garnalen-ei mengsel mooi op de bovenkant van de zalmpakketjes en garneer met een plukje dille.

Zalm pakketje met carpaccio van komkommer Zalm pakketje met carpaccio van komkommer1 Zalm pakketje met carpaccio van komkommer2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen