Dit voorgerecht van zalmtartaar met avocado is in een handomdraai klaargemaakt en gegarandeerd een succes aan tafel. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is calorie-verantwoord. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar ook daar heb je met dit voorgerecht aan gedacht. Heb ik je overtuigd?

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram gerookte zalmfilet (haasje of plakken)
  • 1 1/2 eetlepel crème fraîche
  • Verse bieslook (c.a. 10 stengels)
  • 1 citroen, in tweeën gesneden
  • 1 avocado
  • Verse peper en zout
  • Rucola sla
  • Een kookring

To do’s:
Snijd kleine blokjes van de gerookte zalmfilet en snijd (of knip) de bieslook ook fijn. Meng de fijngesneden zalmfilet met de crème fraîche, bieslook, citroensap (ongeveer 3/4 van een halve citroen) en wat verse peper. Maak in de tussentijd de avocado fijn door met een vork op de avocado te drukken. De avocado wordt hierdoor zacht en guacamole-achtig. Meng wat druppels van het overgebleven citroensap (houd de tweede helft van de citroen over), verse peper en zout door de avocado. Zet een kookring op het serveerbord en maak hierin eerst een laagje met het avocadomengsel. Met een lepel druk je dit zachtjes tot een stevige laag. Breng hier overheen een laagje van de zalmtartaar aan en druk dit met een lepel zachtjes op de avocado. Wanneer de avocado en zalm stevig in de kookring zitten, haal je de ring voorzichtig los. Voilà, nu al een prachtige presentatie van je voorgerecht! Maak zo op alle borden de zalmtaartjes. Maak het gerecht af met een paar stengeltjes bieslook op de zalm en wat rucola en een schijfje citroen op het bord.

Zalmtartaar met avocado

 

Volg Cotton & Cream ook op Facebook Instagram | Bloglovin

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen