ZALMTARTAAR MET WASABI-AVOCADOCRÈME

Zalmtartaar is altijd een succes wanneer je eters hebt. Het ziet er mega indrukwekkend uit, terwijl het extreem snel is klaargemaakt. Zelfs de grootste kluns creëert een fantastische zalmtartaar. Bovendien ken ik vrijwel niemand die dit gerecht niet lust, dus heb je geen teleurgestelde gezichtjes aan tafel. Ideaal toch? De zalmtartaar die ik vandaag met je deel, heeft een laagje van wasabi-avocadocrème. Het romige en pittige van de crème in combinatie met de verse zalmtartaar is zo zacht, dat het smelt op je tong. En het zoute en krokante kaaskoekje maakt dit voorgerecht wat mij betreft helemaal af.

Wist je al dat je kaaskoekjes super makkelijk zelf kunt maken? Het is eigenlijk niet meer dan een hoopje geraspte kaas wat in de oven vanzelf smelt en aankoekt, waarna een koekje geboren is. Net als zalmtartaar iets wat er culinair uitziet, maar nauwelijks kan mislukken. Ik houd ervan! Bekijk hieronder snel het recept van de zalmtartaar met wasabi-avocadocrème. Eetse!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram superverse rauwe zalmfilet zonder huid
  • 1 avocado
  • 1 volle eetlepel Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel wasabi pasta
  • Geraspte belegen kaas
  • Peper en zout
  • Extra garnering: blaadje sla, radijs, stukje komkommer of besjes.
  • Keukenhulpje: foodprocessor + 2 kookringen

To do’s
1.
 Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg wat bakpapier op de bakschaal en verspreid hier op een paar plekken wat geraspte kaas. En niet te dik, maar ook niet te dun laagje kaas (zie foto hieronder). Zet dit voor 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en krokant is.

2. Snijd in de tussentijd de avocado in blokjes en doe dit samen met de yoghurt, wasabi pasta en wat peper en zout in een foodprocessor. Maak het fijn totdat een romige crème ontstaat. Voeg eventueel naar smaak wat extra wasabi pasta toe.

3. Snijd de zalmfilet met een scherp mes in kleine blokjes. Leg de kookringen op de borden en vul ze met de zalmtartaar. Druk stevig aan. Breng daar bovenop een laagje avocado crème aan en strijk dit mooi glad. Verwijder daarna voorzichtig de kookring.

4. Garneer de zalmtartaar met wat je in huis hebt: kleine blaadjes sla, besjes of gesneden groenten, en verdeel dit mooi bovenop. En vergeet natuurlijk de kaaskoekjes niet! Leuk als het een combinatie is van garnering, dat ziet er feestelijk en fotogeniek uit.

Zelf kaaskoekjes maken Zalmtartaar

Zalmtartaar met wasabi avocadocreme Zalmtartaar met wasabi avocadocreme1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen