ZELFGEMAAKTE IJSTHEE MET GEMBER EN CITROEN

Zoals mijn moeder in de zomer (en na de zoveelste blaasontsteking) altijd tegen me zegt: genoeg drinken. Nu is veel drinken natuurlijk voor heel veel dingen goed: o.a voor een mooie huid en tegen hoofdpijn. Water vind ik alleen niet altijd lekker. Dat gaat op een gegeven moment vervelen. Voor mij werkt het daarom beter om een flinke kan water met komkommer, munt of aardbeien voor mijn neus te zetten. Om hier wat afwisseling in aan te brengen en bovendien een gezonde shot anti-oxidanten binnen te krijgen, is zelfgemaakte ijsthee een perfect alternatief. En een perfecte dorstlesser!

Met zelfgemaakte ijsthee kun je alle kanten op. Met groene thee, verse munt, gember, citroen of ander vers fruitsap breng je de de ijsthee lekker op smaak. Paar ijsklontjes erin en je kunt weer een paar uur vooruit. En het staat ook nog eens super gezellig op tafel. Ook niet onbelangrijk. Bekijk hieronder het recept en leef je uit!

Benodigdheden (voor 1 kan ijsthee):

  • 1 liter water
  • 1 zakje groene thee
  • 1 citroen
  • Gember (c.a. 2-3 cm, in dunne plakjes gesneden)
  • Honing
  • IJsblokjes
  • Eventueel: munt om te garneren

To do’s:
1.
Breng 1 liter water aan de kook. Giet dit in een grote kan en laat de groene thee trekken, samen met de gember.

2. Laat de thee afkoelen in de koelkast en breng daarna op smaak met het sap (en eventueel rasp) van een halve citroen. Voeg naar smaak een scheutje honing toe.

3. Serveer met lekker veel ijsklontjes, wat schijfjes citroen (de andere helft) en wat verse munt.

Zin in nog meer inspiratie voor lekkere, frisse en gezonde drankjes? Klik dan hier

Zelfgemaakte ijsthee met gember1 Zelfgemaakte ijsthee met gember

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen