Aan het eind van de winter heb ik altijd extra veel zin in soep. Jij toevallig ook? De lente staat immers voor de deur, dus dat wintervachtje mogen we langzaam om gaan zetten in een zomervelletje. Bovendien is soep niet alleen een licht, smaakvol en gezond gerecht, het is ook heel makkelijk klaar te maken. Deze kruidige zoete aardappel-kerrie soep is mijn huidige favoriet. Het eitje maakt ‘m helemaal af!

Oosterse kerrie-kokos soep

Deze vegetarische soep heeft een Oosters tintje, onder andere door de toevoeging van kokosmelk, kerrie en een eitje. Kerrie en ei vind ik namelijk een heerlijke combinatie. Want ken je de eieren in romige kokos-kerriesaus die je meestal geserveerd krijgt bij een Indonesische rijsttafel? Daar is mijn recept voor deze soep op geïnspireerd, alleen dan heb ik er nog zoete aardappel en wortel aan toegevoegd, voor een extra vullende soep. De pinda’s en verse koriander passen weer goed bij de Oosterse smaken en verse gember, kurkuma en cayennepeper maken ‘m niet alleen nóg kruidiger maar ook extra gezond. Op je lijstje om te maken dus. Smakelijk!

Benodigdheden:

Voor 4 personen

  • 1.5 liter groentenbouillon
  • 580 gram zoete aardappel (c.a. 3 stuks)
  • 150 gram wortels
  • 400 ml kokosmelk
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 grote (rode) ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • Verse koriander
  • Pinda’s
  • (Kokos)olie

Verder:

  • Staafmixer
  • Soepkommen of soepborden (bij lage soepborden is het ei mooi zichtbaar)

To do’s:

1. Snijd de ui, teentjes knoflook en gember fijn en fruit dit met een beetje (kokos)olie een paar minuten in de soeppan. Voeg daarna de kurkuma, kerrie en cayennepeper toe om dit een minuut op laag vuur te ‘myoteren’ (de kruiden meer smaak te geven). Voeg vervolgens de groentenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

2. Schil in de tussentijd de zoete aardappelen, rasp de wortels en snijd de groenten in stukken. Voeg de zoete aardappel en wortels toe aan de groentebouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Kook in de tussentijd de eieren hard.

3. Prik in de zoete aardappel met een vork om te kijken of hij zacht en gaar is. Pureer de soep daarna met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Zet de soep vervolgens opnieuw op het vuur en warm op. Voeg als laatste het sap van de limoen toe en breng eventueel extra op smaak met peper, zout of de kruiden zoals hierboven genoemd.

4. Maak in de tussentijd de pinda’s klein en snijd de verse koriander fijn. Serveer de zoete aardappel kerriesoep in de borden en garneer met de gehalveerde eieren, verse koriander en fijngemaakte pinda’s.

Vind je deze zoete aardappel kerriesoep lekker? Laat gerust een berichtje achter, vinden we leuk! En heb je zin in meer inspiratie voor lekkere, bijzondere en gezonde gerechten, dan vind je hier een overzicht van de nieuwste recepten

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Hmmmm dat ziet er superlekker uit! Wat fijn ook met zo’n eitje, echt een heerlijk ideetje. Malou x

    • Het is een echt een heerlijk soepje Malou, zeker een keertje maken! :) Thanks voor je berichtje, happy monday! X

  • Toevallig, dit recept komt ook binnenkort bij mij online, maar net iets anders. Super lekker om er nog gember aan toe te voegen, dit onthoud ik voor volgende keer :) Fijne dag! Liefs, Merel

    • Dat is inderdaad toevallig! En ja, gember is echt een lekkere toevoeging, het proberen waard :) fijn dagje!

  • yes ik ga hm maken vanavond :))))) thanks voor de tip schat XXXX

    • Leuk om te horen lady, thanks voor je berichtje!! X

  • De soep staat op het vuur en is dus nog in de maak, maar hij ruikt al fantastisch!

  • Heerlijke soep.
    Ga deze vandaag weer maken.

Reactie plaatsen