ZOETE AARDAPPELSOEP MET KIP, KOKOS EN LIMOEN

Verwerk zoete aardappel eens in een soep, hiermee zet je een voedzame en vullende maaltijd op tafel. Het recept voor deze zoete aardappelsoep bevat smaakvolle, pittige kruiden, kokosmelk en frisse limoen, wat het gerecht een Oosters tintje geeft. Deze stevige maaltijdsoep is lekker met gegrilde kip, bosui en cashewnootjes!

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 500 gram zoete aardappel (c.a. 2-3 zoete aardappels)
  • 5-6 geraspte worteltjes
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml groentenbouillon
  • 200 ml kokos-rijstmelk
  • 1 limoen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 150-200 gram kipfilet (1 kipfilet)
  • Verse peper en zout
  • Snufje gemalen chilipeper
  • Verse koriander
  • 1 bosui
  • Cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • Kokosolie om te bakken

To do’s:
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd ook de worteltjes in stukken, pers de knoflook en snijd de rode peper fijn.

2. Breng de groentenbouillon in een soeppan aan de kook en voeg daar de zoete aardappel, worteltjes, rode peper en knoflook aan toe. Laat dit 10 minuten zachtjes meekoken en pruttelen in de bouillon.

3. Gril in de tussentijd de kipfilet met wat kokosolie in de pan, en breng het vlees op smaak met peper, zout en chilipeper.

4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokos-rijstmelk toe, het sap van de limoen, de gemberpoeder en kerriepoeder en meng dit door de soep. Zet de pan daarna een paar minuten opnieuw op het vuur en warm de soep op.

5. Snijd in de tussentijd de gebakken, inmiddels gaar geworden kipfilet in mooie plakjes. Snijd ook de verse koriander klein, de bosui in smalle ringetjes en maak een handjevol cashewnoten fijn.

6. Giet de soep in de soepborden, leg de plakjes kipfilet in het midden van het bord en garneer met verse koriander, bosui en cashewnootjes.

Zoete aardappelsoep met gegrilde kip Zoete aardappel soep met kipfilet

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen