Ingrediënten (voor c.a. 6 personen)
Gazpacho
- 6 grote, rijpe tomaten (pitten verwijderen)
- 2 paprika’s (rode en/of gele paprika)
- 1/2 komkommer (geschild)
- 100 ml tomatensap
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1/2 rode peper (of een theelepel rode peperpasta)
- Verse peper en zout
Pesto:
- Handje Parmezaanse kaas
- Handje pijnboompitten
- C.a. 10 blaadjes verse basilicum (fijngesneden)
- Olijfolie
To do’s:
Snijd de tomaten, paprika, komkommer, ui en knoflook in stukken. Doe daarna deze, en alle andere ingrediënten voor de Gazpacho zoals hierboven staan opgesomd in een blender. Mix het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout, flink wat verse peper en eventueel nog wat extra rode peper wanneer je van pittig houdt. Zet de Gazpacho minimaal een uur in de koelkast, om het daarna lekker koud te serveren. Maak de pesto door de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en fijngesneden basilicum samen met een scheut olijfolie in een vijzel fijn te stampen. Op deze manier (met een vijzel) krijg je een grove, smaakvolle pesto. Je kunt ook een blender gebruiken voor een fijnere pesto. Giet de Gazpacho in de borden of kommetjes. Breng hier bovenop een schepje verse pesto aan en garneer met een blaadje verse basilicum. Happy, healthy summer!