8 hipste hotspots met een tropisch ‘urban jungle’ interieur

Als echte lekkerbek word ik iedere keer weer blij als er een aankondiging van een nieuwe hotspot op de deurmat valt. De opening van Birdhouse, een nieuwe tent in Amsterdam-Oost met een botanisch tintje, inspireerde mij om een lijst te maken met alle hotspots in de stad met zo’n groen concept, want dat zijn er inmiddels nogal wat. Veel planten, een zonnige menukaart en tropische details om bij weg te dromen. Bij deze 8 toffe zaken kun je op ieder moment van de dag terecht in een heuse ‘urban jungle’. 

 

1. Birdhouse

We kunnen bij iedere hotspot in dit lijstje onze liefde voor het interieur bespreken, maar Birdhouse heeft naast het tropische interieur, de lekkere hoeveelheid aan planten en een FAN-TAS-TISCH behang ook nog een ander detail waarvoor je – eigenlijk alleen al daarom + de kaart natuurlijk – een kijkje zou moeten nemen. Overal hangen namelijk – jawel – vogels. In de vorm van lampen, kussens, vogelhuisjes, houten takken enzovoorts. Echt heel tof!

Lievelings op de kaart: The Pink Flamingo chocolate dream.

PLANTAGE MIDDENLAAN 46

Meer info: thebirdhouse.nl

2. De Tulp

Als we jou de optelsom geven: schommel + favella kleurrijk terras + planten en veel hout, dan schets je meteen een tropisch plaatje toch? Plaats daar de heerlijkste Red Light Mules met verschillende plateaus vol met de lekkerste snacks bij en wij willen niet meer weg. We zouden in aandelen moeten investeren bij De Tulp, want dit is wel echt dé place to be.

Lievelings op de kaart: Plateau 4: Squid, sticky ribs & mixed fries mét Parmezaanse kaas en truffelmayo – daar ga je.

MARIE HEINEKENPLEIN 33

Meer info: detulp.amsterdam

3. The Fix by Maiden

Waarschijnlijk heb je dit tentje al voorbij zien komen op je social media, dit interieur is namelijk alles wat je wilt op een foto. Een roze velvet bank, een muur vol planten, een schommel, marmeren tafeltjes en een kek lightboard. Een perfect mix van botanisch en huiselijk. The Fix zit verscholen achter het Waterlooplein en als je het dan gevonden hebt – yay! Wij moeten nog een keer terug om alle andere bowls (zie hieronder) op de kaart te proberen.

Lievelings op de kaart: De normale acaibowl is heel lekker, maar oh dear, de chocoloco is mega!

VALKENBURGERSTRAAT 124

Meer info: thefixbymaiden.com

4. Benji’s

Terwijl de Wibautstraat een paar jaar geleden echt nog de lelijkste straat van Amsterdam was, is menig food-liefhebber of insta-girl tegenwoordig in deze straat te vinden. Benji’s zit helemaal aan het einde van de Wibaut, maar dat stukkie fietsen is het zeker waard. Je komt al binnen tussen de grote bananenplanten en ander tropische gewaarwordingen. Benji’s staat bekend als dé Urban Jungle hotspot in Amsterdam dus kon in dit lijstje ook niet ontbreken.

Lievelings op de kaart: Love Bowl. Een frisse variant op de acaibowl met soja yoghurt.

WIBAUTSTRAAT 196

Meer info: benjis.amsterdam

5. Nomads

Als je bij Nomads aan het water zit, heb je echt het idee dat je ergens op een verre bestemming aan een drankje nipt. Het interieur is meer dan knap, overzees met haar azuurblauwe muur, de lederen details en het heerlijke dominant aanwezige groen. En dat dan in combinatie met de fijne, wereldse gerechten; need we say more? Nomads neemt je ieder half jaar mee naar een andere tropische bestemming ter wereld. Dat betekent een ander menu, maar ook een hele andere keuken. Vandaar de naam natuurlijk – en yep, wij willen wel vaker mee op wereldreis.

Lievelings op de kaart: Causa Asperges, een verrassende smaakcombinatie.

ORANJE VRIJSTAATKADE 55

Meer info: nomads-amsterdam.nl

6. Bar Botanique

Of je bij Bar Botanique nu binnen of buiten op het terras zit, je waant je eitherway helemaal in de jungle sferen. Zelfs het personeel draagt bij aan deze tropen met hun bloemetjes blouses, want hey; ze heten niet voor niets Bar Botanique right?! Als het zonnetje schijnt en je kunt tussen de planten op het terras zitten, is het feest helemaal compleet.

Lievelings op de kaart: Uitsmijter met truffel.

EERSTE VAN SWINDENSTRAAT 581

Meer info: barbotanique.nl

7. Wildernis

De naam zegt het al, bij Wildernis bevindt je je echt in de wildernis. Altijd als ik er vroeger langs fietste, dacht ik dat het alleen maar een winkeltje was, maar je kunt er dus ook crashen voor een fijne bak koffie. Dus als je al je inkopen hebt gedaan voor je eigen urban jungle, kun je heerlijk genieten van deze groene oase middenin de stad.

Lievelings op de kaart: niet echt op de kaart, maar alle hangplanten hier zijn echt om op te eten!

BILDERDIJKSTRAAT 165F

Meer info: wildernisamsterdam.nl

8. Kanarie Club

Het allernieuwste is misschien al van de Kanarie Club af en inmiddels is het volgelopen met toeristen, maar het blijft zeker een die in dit lijstje thuis hoort. Of het nu voor een werkmeeting is, een hapje met vriendinnen of heerlijk met jezelf op het terras, met het kleurrijke interieur en de vrolijke zomerse vibe – inclusief zwembad op de eerste verdieping – blijft dit een gezellige plek.

Lievelings op de kaart: Gerookte mozzarella – kreeft – ijs van komkommer.

BELLAMYPLEIN 51

Meer info: kanarieclub.nl

Oh, en vergeet natuurlijk Hotel Jakarta niet, daar vind je letterlijk een enorme jungle binnen de vier muren, waar je echt even tot rust komt. En een prachtige ska-bar met uitzicht over het IJ, maar daar hebben we al een heel artikel over geschreven, zie hier. 

Bronnen foto Nomads: bysam.nl

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Laatste reacties
  • oh het ziet er allemaal zo tof uit heerlijk dat tropische sfeertje ook!!

  • Zo gaaf! Heb gelijk zin om mijn huis te veranderen!

Reactie plaatsen