Bridget ontdekte dé 10 tofste hotspots in Praag

Als we een stedentrip maken, zijn we altijd opzoek naar de leukste tentjes om te eten, de mooiste boutiques om te shoppen en toffe hotspots om mooie plaatjes te schieten. Deze keer ging onze contributor Bridget voor een citytrip naar Praag en natuurlijk heeft ze de állerleukste plekken voor ons opgezocht. En geloof ons, dat kun je deze hippe lekkerbek toevertrouwen. Een lijstje van 10, opslaan dus!

Wat de meeste mensen weten over Praag is dat het lekker betaalbaar is, een bijzonder oud stadshart heeft met veel geschiedenis én natuurlijk bijkomende bezienswaardigheden. Toch is Praag meer dan dat. Het is óók een stad om te shoppen, conceptstores te ontdekken en uren te spenderen in trendy hotspots en niet te vergeten de dag af te sluiten met cocktails en some clubbing. Hierbij de favorieten van Bridget op een rijtje:

1. Bistro 8

Dit tentje moest en zou ik als allereerste noemen, want, in 1 woord: yes! Wat was ik blij dat we dit tentje hebben ontdekt. Het ligt misschien niet helemaal in het centrum, maar Bistro 8 is sowieso een spot om te bezoeken. Het allerleukste waar je pas achter komt als je deze wijk inloopt, is dat dit wijkje in Praag mega veel leuke restaurantjes, barretjes en bistrootjes heeft. Iets waar ik he-le-maal gelukkig van word. Bij Bistro 8 eet je goeie broodjes, van eggs benedict tot een clubsandwich en dat allemaal voor een prikkie. Wij bestelden een Gin Tonic on the side om het feestje compleet te maken. En daar waar een Gin Tonic voor vier euro op de kaart staat, kun je ‘m bijna niet overslaan toch?

Veverkova 1410/8, 170 00 Praag, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @bistro_8_letna

2. Waf Waf

Horen we daar Crêpes en wafels? Hier moet je heen als je echt een zoetekauw bent! Maar ook als je liever een wafel met een hartige topping besteld, ben je hier aan het goede adres. Een knus tentje met de lekkerste wafels en een knap industrieel interieur waar je zowel van je wafel als van jezelf een mooi plaatje kunt schieten.

Horákové 818/52, 170 00 Praag 7, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @wafwafcz

 3. Yes Kafe/Studio

Yes kafe is een ieniemienie koffietentje waar alleen de echte locals zitten. Je wilt hier zijn om heel even een rustmomentje in te lassen, heerlijk te genieten van homemade taartjes met een bak écht goede koffie. Met de relaxte muziek en bediening zitten er ook wat locals achter hun laptopje. Leuk weetje: aan het eind van de middag schijnt hier iedere dag ook een lokale DJ plaatjes te draaien en wordt de koffie ingeruild voor bier.

Letenské nám. 5, 170 00 Praag 7, Tsjechië

Voor meer info zie Facebookpagina

Bron beeld: @kristy.had

4. Urban Cafe

Middenin het centrum vind je vooral de grote ketens en is het best moeilijk om een tof plekje te scoren om even op te laden. Maar Urban Cafe is zo’n plek! Een industriële omgeving met heel, héél veel planten en goeie koffie. Wederom een goede werkspot, maar ook een lekker plekje om tussen het shoppen door even een kop koffie te drinken, zonder dat je meteen een Starbucks hoeft binnen te lopen. Een inspirerende plek waar je ook voor de wand met misschien wel honderd (!) planten een mooi Insta plaatje kunt schieten.

Na Poříčí 1061/37, 110 00 Nové Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @cafeurbanpraha

 5. DejaVu

Als je ’s avonds nog een borreltje wilt doen, is Dejavu zeker een aanrader! De begane grond is een bar met goede old school hitjes en vanaf donderdag gaat ook het basement open als club. Borrelen en dansen tot in de late uurtjes dus. En op alle andere dagen bestel je een lekkere cocktail of een goedkoop biertje aan de bar. Met Dilemma van Nelly en Kelly op de achtergrond.

Jakubská 648/6, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @dejavu_club_prague

 6. Chapeau Rouge

Om de hoek van DejaVu zit ook Chapeau Rouge. Een tent dat iets minder geschikt is voor de dansjes, maar zeker wel voor de borrel. Een gezellige kroeg met hoge tafels waar veel verschillende types komen. Een fijne plek voor een drankje én een goed gesprek!

Jakubská 2, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @chapeaucz

7. Kotva

Kotva is vergelijkbaar met wat we hier kennen als de Bijenkorf. Maar dan veel verrassender! Want blijf bij Kotva eens op de roltrap staan en ga tot de bovenste verdieping. Bovinin zit namelijk een concept store met van alles: kleding, interieur en schoenen. En allemaal van high fashion en kwalitatieve merken.

nám. Republiky 656/8, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @kotva_store

8. Karlovy Lazne

Deze club staat bekend als de grootste club in heel centraal Europa. Met haar vijf etages is dat ook niet zo heel gek misschien. Iedere etage heeft een eigen genre, van dance tot pop en van lounge tot golden oldies. Een biertje kost hier nog niet eens de helft van wat het in Nederland kost en ook de cocktails zijn aanraders. Er lopen natuurlijk wel heel wat toeristen rond, maar voor een avondje gegarandeerd vermaak kun je Karlovy Lazne zeker niet overslaan.

Novotného lávka 198/13, 110 00 Staré Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @karlovylazne

9. Yori Restaurant

Ook zo’n fan van de Vietnamese keuken? We zochten een spot net buiten het centrum, om de hoek van het Dansende huis – dat dan weer wel, om een hapje te eten. Als je op Tripadvisor Vietnamees intikt, komt Yori als nummer 1 bovenaan de lijst te staan. En dat is zeker verdiend! Een schattig klein tentje met mega goed eten! Voordeel: We hoorden niemand Engels praten om ons heen, dus dat is ook top!

Masarykovo nábř. 246/12, 110 00 Nové Město, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @yorirestaurant

10. Pragtique

Dit kleine boetiekje is eigenlijk een toeristenspot waar je souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen. Het leuke aan dit winkeltje is echter dat ze er óók het tofste magazine uit Praag verkopen: Soffa. Dit tijdschrift wordt samengesteld en gemaakt door allerlei creatieven uit Praag zelf. Mooie tijdschriften met goeie fotografie en allemaal een eigen thema, ik heb er 5 meegenomen. Oops!

Platýz pasáž, Národní 416/37, Staré Město, 110 00 Praha, Tsjechië

Voor meer info zie website

Bron beeld: @pragtique

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen