REVIEW VAN 4 BEKENDE ÉN NIEUWE BRUIDSWINKELS

Het programma ‘Say Yes To The Dress’ is niet voor niets uiterst populair, de reacties op de maagdelijk witte stofjes (op de meestal minder maagdelijke lijven) zijn héérlijk om te zien. De trots in de ogen van de moeder, gefrustreerde vriendinnen omdat ze liever zelf in het huwelijksbootje trappen en natuurlijk de meningsverschillen zijn om van te smullen. Maar goed, hoe gaat het er nu in Nederland aan toe, bruidsjurken passen? Een paar maanden geleden heb ik vier bruidswinkels bezocht en in één daarvan heb ik mijn dream dress gevonden. Lees verder over mijn ervaringen en zet de favo’s op het lijstje wanneer je binnenkort jurken gaat passen. De lente en zomer is tenslotte hét moment om gevraagd te worden.

In twee weken tijd had ik mijn droomjurk gevonden, veel sneller dan ik vooraf had gedacht. Meer over de inspiratie en dat bizarre WOW-moment (cliché maar o-zo waar) kun je hier teruglezen. In dit artikel vertel ik over mijn ervaringen bij de verschillende winkels waar ik ben geweest, een mix van bekende en minder bekende winkels. Bloomfeld in Amsterdam, La Bella Blanca in Zwolle, I do I do in Amsterdam en Sana van Rooij in Den Bosch.

Hoewel mij werd geadviseerd om niet veel mensen te betrekken bij de zoektocht naar de droomjurk, kon ik het niet laten om bij elke winkel een ander groepje mee te nemen. Een fijne mix van vriendinnen en (schoon)familie. En gelukkig heeft iedereen zich netjes gedragen. Geen tranen of haren trekken dus. De uiteindelijke keuze heb ik met mijn moeder gemaakt. Ik vond het een bijzonder moment om dit samen met haar te delen. Ook is de keuze voor de jurk ‘ons geheimpje’. Lees hieronder over mijn ervaringen in de verschillende winkels, zet jouw favorieten op het lijstje en wie weet zeg jij binnenkort ook “ja” tegen je droomjurk!

16123

Bloomfeld – Amsterdam

Toen ik startte met de oriëntatie naar bruidswinkels, was Bloomfeld in Amsterdam de eerste winkel die in mijn omgeving werd genoemd. Dit is namelijk een van de mooiste bruidswinkels van Nederland. Wel wat prijzig, werd me verteld. Maar ach, voor de ervaring wilde ik deze sowieso niet missen. Bloomfeld is dan ook een prachtige winkel met een high end collectie. De jurken zijn van exclusieve merken waar veel Internationale sterren mee voor het altaar verschijnen. Bloomfield is voor veel van deze luxe bruidsmerken het enige verkooppunt in de Benelux.

Voordeel:
* Exclusieve merken en prachtige jurken van Vera Wang, Berta, Monique Lhuillier, Galia Lahav, Jenny Packham. Vooral wanneer je houdt van een chique, vintage of glamour look, met zijde, Frans kant en prachtige bewerkingen en details, ga je hier vast je droomjurk vinden.
* Mooie, rustige locatie net buiten Amsterdam. De winkel is gevestigd in een prachtig pand en ook het passen van de jurken doe je in een mooie, ruime kamer. Met een gigántische spiegel. Hier voel je je een prinses!

Nadeel:
* Je moet een dikke portemonnee meenemen. Heb je een budget van 3.000 euro dan heeft het zin om een afspraak te maken maar heb je niet veel keus. Is je budget lager, dan heb je vrijwel geen kans van slagen. Wanneer jouw budget hier (ver!) boven ligt, dan kun je hier je hart ophalen.
* Het passen en showen van de jurken vindt plaats in een aparte kamer waar weinig andere jurken hangen. De jurken die je mag passen worden in een andere kamer voor jou geselecteerd. Hierdoor krijg je dus weinig mee van wat er verder voor moois in de winkel verkrijgbaar is.

Bloomfeld | Prinses Beatrixpark 1001, Middenbeemster | www.bloomfeld.nl

Bloomfeld review

La Bella Blanca – Zwolle

Aangezien ik in Amsterdam woon, zou ik niet “zomaar” voor een bruidswinkel in Zwolle terechtkomen. Maar ik had een tip gekregen van een vriendin die hier geslaagd was, en getrouwd is in een práchtige jurk. Zij was heel positief over deze winkel, die overigens pas een half jaar open is, dus kon ik niet anders dan in de auto stappen op weg naar Zwolle. Twee (relatief jonge) zussen zijn de eigenaressen van deze prachtig nieuwe winkel, die ook nog eens een hele mooie en ruime collectie heeft.

Voordeel:
* Van alle winkels waar ik ben geweest, was het alleen bij La Bella Blanca mogelijk om zelf tussen de rekken te koekeloeren om jurken uit te zoeken. Dit vind ik een heel groot voordeel! Ook zijn de eigenaressen hier heel ontspannen en voelen aan waar jij behoefte aan hebt. Dus ook als je vrijheid (en tijd) wilt om zelf de jurken te selecteren, dan is dat mogelijk. En of we de jurk hier nu zouden kopen of niet, een glaasje bubbels kregen we bij voorbaat al aangeboden. Ze geven je net dat beetje extra en laten je thuis voelen. Gezellig, ik houd ervan!
* La Bella Blanca is een hele mooie, ruime en sfeervolle winkel met een grote maar overzichtelijke collectie. Met merken als Ti Adora en Linea Raffaelli een bijzonder assortiment van jurken waar je naar blijft kijken. Hier heb ik dan ook veel jurken gepast, en een aantal waarvan ik dacht “dit is een hele goede kanshebber!”.

Nadeel:
* De afstand. Je moet even in de auto of trein springen om in Zwolle te komen, maar het is zeker een uurtje reizen waard. Combineer het gewoon met een gezellig dagje en etentje in Zwolle.
* De collectie is vooral een droom voor vrouwen die houden van vrouwelijke, modieuze en een tikkeltje glamoureus jurken. Ben je meer van de minimalistische jurken met weinig poespas, dan heb je hier iets minder keus.

La Bella Blanca | Diezerstraat 93a, Zwolle | www.labellablanca.nl

La bella blanca review

I do I do! – Amsterdam

Ook I do I do in Amsterdam-Zuid werd veelvuldig in mijn omgeving genoemd, alhoewel de ervaringen heel erg uiteen liepen. De één was hier geslaagd en de ander had een minder fijne ervaring. Ook was ik hier zelf eerder geweest om met een vriendin mee bruidsjurken te passen. Los van al deze reviews van derden wilde ik deze bekende bruidswinkel niet overslaan in mijn zoektocht. Wie weet hing hier mijn droomjurk wel!

Voordeel:
* Toegankelijke winkel met een breed assortiment aan mooie en betaalbare jurken in uiteenlopende stijlen. Met merken als Pronovia’s en Rosa Clara een grote kans van slagen. In deze winkel heb ik veel jurken gepast. Bewust in uiteenlopende stijlen en van verschillende prijzen, waardoor ze mij een goede ‘tasting’ hebben gegeven van wat er mogelijk is.
* De medewerkster in de winkel nam echt de tijd voor ons en betrok – als enige van deze vier winkels – ook mijn “publiek” erbij. Ze stelde vragen als “wat vinden jullie bij Marlieke passen?” en “wat zijn jullie verwachtingen?” en gaf bovendien tips en advies voor het passen en beoordelen van de jurken. Dit was leuk en fijn!

Nadeel:
* Een aantal jurken die ik aankreeg, voelden qua stof, details en design minder luxe en exclusief aan dan bij de andere winkels. Ik vond ze wat “gewoontjes”. Aan de andere kant was de prijs van een aantal van deze exemplaren ook iets lager, dus is het deels te verklaren.
* Zelf ben ik heel goed en uitgebreid geholpen. Echter, toen ik een paar maanden eerder met een vriendin mee was, werden we iets minder enthousiast bij I do I do geholpen. Dit was overigens een andere dame dan die mij had geholpen. Daarnaast zaten we toen in een klein hokje met extreem slechte stoelen. Maar goed, dit kan ook het moment zijn natuurlijk: een drukke dag en off day van de medewerkster.

I do I do! | Beethovenstraat 103 – 105 | www.idoido.nl

I do I do review

Sana van Rooij – Den Bosch

In Brabant is Sana van Rooij een gevestigde naam. Vooral voor de bruid die op zoek is naar iets ‘anders dan anders’. Sana is ontwerpster en heeft naast jurken van designers ook haar eigen bruidscouture. Ook kun je hier je eigen jurk laten ontwerpen en maken. Ik was nieuwsgierig geworden en reisde af naar ‘t zuiden. Daar werd ik ontvangen door een artistieke dame die al lang in het mode- en bruidsvak zit, maar ook een ietwat oldfashion winkel heeft.

Voordeel:
* De meeste jurken hebben een apart kleurtje, a-symetrische pasvorm, bijzondere details of een creatief design. Wanneer je houdt van een opvallende jurk die anders is dan je van de meeste bruidjes gewend bent, dan is dit een winkel voor jou. Van een bijzondere prinsessenjurk tot aan een wat artistieker exemplaar.
* Heb je een idee voor een jurk in je hoofd, maar deze nog nergens gevonden? Door Sana van Rooij kun je een jurk laten maken.

Nadeel:
* De sfeer en inrichting van de winkel voelt een beetje ouderwets aan. De winkel heeft niet het frisse, romantische en luxe gevoel wat de meeste bruidswinkels hebben. Ook het hoekje waar je met je familie of vriendinnen zit en de jurken gaat passen oogt wat rommelig.
* De collectie is niet zo groot en ik twijfelde ook of de jurken allemaal van de “nieuwe collectie” is.

Sana van Rooij |  Postelstraat 28, Den Bosch | www.sanavanrooij.nl

Sana van Rooij review

Waar ik mijn uiteindelijke jurk heb gescoord ga ik je nog niet vertellen, dit houd ik sowieso tot mijn bruiloft geheim. Maar een van de winkels die in dit artikel is genoemd, had mijn droomjurk in de collectie. En wow, wat ben ik daar blij mee! :)

Foto’s in artikel zijn van de merken verkrijgbaar in de betreffende winkel 
Bron hoofdfoto: Pinterest

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • Wat heerlijk om dit te lezen!
  Ik heb nu al zin om ooit ten huwelijk gevraagd te worden!! ;)
  Jij zal er vast heel mooi uit zien….

  Liefs!

 • Hoi marlieke, ik zou graag willen weten in welke prijsklasse de jurken van de bruidszaak La bella blanca in zwolle waren?
  Ik kan dit op geen enkele website vinden en vond net je blog. Zou je daar iets over kunnen zeggen?

  Gr.
  Berber

  • Hi Berber, de gemiddelde prijs van de trouwjurken bij La Bella Blanca is denk ik 2.000/2.250 euro. Sommige jurken zijn duurder en anderen weer goedkoper. Succes, ben benieuwd in welke winkel je slaagt!

 • Leuk om te lezen! Ik ga binnenkort mijn jacht starten bij Covers in Utrecht, hopelijk kan ik zelf ook wat rondkijken..

Reactie plaatsen