Deze verrassende smaakcombinaties met koffie en thee wil je thuis proberen

Ontzettend genieten toch, wanneer je in een hip koffietentje aan je dagelijkse kopje zit. Je wordt ook nog vaak verleid om er iets zoets bij te nemen, want alleen een drankje is ook maar zo saai. Maar wist je dat veel hapjes, naast de bekende zoete lekkernijen, ook heel goed matchen met koffie en thee? Wij zijn langs gegaan bij een koffie- en thee expert om wat tips te vragen over de ultieme food-pairings. Zo haal je thuis ook wat extra’s uit je  bakkie koffie of thee.

 

1. Oolong thee met gerijpte kaas

Wanneer je op de bank neerploft met een kopje thee en je hebt zin in iets lekkers erbij, dan grijp je al gauw naar de chocoladereep. Maar heb je al eens gedacht aan een kaasje? We houden allemaal van dat blokje kaas op de borrelplank, met een wijntje erbij. Maar thee en kaas is ook een gouden combi. Ga voor een lekkere fruitige oolong thee. Oolong thee zit tussen groene en zwarte thee in, en heeft vaak een frisse citrusachtige smaak. Neem er een wat oudere, gerijpte kaas erbij en voilà, daar is je genietmomentje.

2. Witte thee met oude geitenkaas

Witte thee heeft vaak een wat lichtzoete smaak, wat een perfecte combi is met een pittige geitenkaas. Deze twee brengen het beste in elkaar naar boven, waardoor je na iedere hap en slok de smaken van de thee én de kaas extra goed proeft. Genieten maar.

 

3. Espresso met gerijpte kaas

Kans dat je van de combinatie thee en kaas misschien weleens gehoord had, maar koffie en kaas? Dat klinkt gek, maar de smaken kunnen elkaar versterken. Kies dan wel voor een sterk kopje espresso en weer een wat langer gerijpte kaas, anders kan de koffie de smaak van de kaas gaan overheersen.

4. Gerookte thee met gerookte zalm

Gerookte thee is al erg bijzonder op zich: het heeft een houtskool-achtige smaak maar is tegelijkertijd erg zacht. Waar kun je dit dan perfect mee combineren? Een lekker toastje met gerookte zalm. Als je van gerookte smaken houdt is dit een echte aanrader, want de thee en zalm versterken elkaar, maar het is ook weer niet té heftig.

 

5. Bonus: witte port met kokoschocolade

Oké, dit is misschien geen koffie of thee maar toch wel een leuke extra pairing om te benoemen. Want waar je normaal gesproken dus zou denken dat je koffie met chocolade combineert en wijn met bijvoorbeeld kaas, is dit ook een interessante twist. Want witte port is een heerlijke combinatie met kokoschocolade. Wie had dat gedacht?

Welke van deze verrassende combinaties zou jij het liefste proberen?

Bron hoofdbeeld: Shutterstock/Toast met zalm door Peredniankina/Oolong thee in een glas door vanillaechoes/Espresso met cremalaag door AnastasiaNess

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • Unleash harmony with the exceptional cannabis that redefine the wellness landscape. Each item is a key to unlocking a state of balance and relaxation. Explore the curated selection, where cannabinoids seamlessly harmonize to create a diverse range of products aimed at enhancing your overall well-being. Website: https://jacana.life/locations/

Reactie plaatsen