Gezonde eierwrap met bonen, tzatziki en fetakaas

Op maandag wil je de week goed beginnen, is het niet? Dan kun je de rest van de week af en toe de teugels laten vieren. Daarom delen we vandaag een gezond en vegetarisch gerecht, boordevol vitaminen en eiwitten, maar daarom zéker niet minder lekker. De eierwrap is heerlijk in combinatie met de pittige bonen, tzatziki en fetakaas. Ook fijn op een doordeweekse dag: in no-time klaargemaakt, heb je dus extra veel tijd voor die nieuwe serie op Netflix vanavond. Bekijk hieronder snel het recept en eet smakelijk!

Benodigdheden:

Voor 2 eierwraps:

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels (amandel)melk
  • peper en zout
  • 1 bosuitje
  • 100 gram botersla of ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 100 gram kidneybonen
  • 100 gram witte kool (bijvoorbeeld spitskool, eventueel voorgesneden)
  • 75 gram worteltjes of bospeen (geraspt)
  • 1/2 rode peper
  • Paprikapoeder en cayennepoeder
  • Tzatziki (kant-en-klaar of klik hier voor het homemade recept)
  • Fetakaas

TIP: voor kleine eters – dames die normaal gesproken voldoende hebben aan een (vegetarische) salade – is 1 wrap waarschijnlijk voldoende voor diner. Serveer er anders nog een soepje of wat sneetjes brood bij, om je maag extra te vullen.

To do’s:

1. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe om het beslag te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in de pan (niet te veel, anders wordt de wrap te nat/soppig) en giet de helft van het eiermengsel in de pan. Omdat het beslag is verdund, kun je het gemakkelijk over de gehele pan verdelen.

2. Bak de eierwrap in c.a. 5 minuten (eventueel met een deksel op de pan) gaar. De eierwrap is zo dun, dat je ‘m niet perse om hoeft te draaien en vanzelf aan beide kanten gaar wordt. Leg de eierwrap daarna voorzichtig op een groot bord en bak de andere eierwrap.

3. Snijd in de tussentijd de bosui in ringen, de tomaten in plakjes of partjes en de witte kool fijn. Rasp de worteltjes of snijd ze in dunne reepjes. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd ook dit fijn. Giet daarna de bonen af, spoel ze af onder de kraan en breng ze op smaak met wat peper, zout, paprikapoeder en cayennepoeder. Zet dit alles apart.

4. Verdeel een laagje botersla over het midden van de eierwrap (in een soort strook) en verdeel daar de andere groenten en het fijngesneden rode pepertje overheen. Let wel op: hoe meer je de eierwrap “vult”, hoe minder goed je ‘m later kunt dichtmaken, dus houd hier rekening mee. Verdeel vervolgens de gekruide bonen over de wrap en besprenkel met tzatziki. Maak de wrap tenslotte af met wat verkruimelde fetakaas, fijngesneden koriander en bosui.

5. Vouw de eierwrap daarna dicht, indien mogelijk. Doe dit voorzichtig, de wrap scheurt snel. Lukt het dichtvouwen niet dan is dit geen ramp, het doet niets af aan de smaak. Smakelijk!

Zin in meer gezonde recepten? Hier vind je alle hoofdgerechten en klik hier voor een overzicht van alle recepten van Cotton & Cream. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen