Cityhoppen in Haarlem: zet déze favoriete plekken op je lijstje

Wat is er nu fijner om te doen als je een dagje vrij bent, dan lekker cityhoppen. We trekken de Nederlandse kaart erbij en prikken lukraak een stad: Haarlem it is vandaag. We zoeken de tofste restaurantjes op, bezoeken de leukste boutiques en kijken of je de dag ook nog goed kunt afsluiten met een borrel. Kortom: een aantal van onze favoriete hotspots in Haarlem vind je hier.

Hartig & Zoet

Haarlem kent veel kleine winkeltjes, dus het wordt een flinke dag shoppen. En een lange dag winkelen, kun je maar beter met een goed gevulde maag beginnen. Begin je dag lekker op tijd met een goede bak koffie en een fijn ontbijtje bij Hartig & Zoet. De naam verklapt het al een beetje, je kunt hier heerlijk hartig ontbijten, maar ook als zoetekauw ben je aan het juiste adres. Of kies het gewoon allebei, kan natuurlijk ook.
Grote Houtstraat 170, Haarlem / hartigenzoet.nl

Jutka & Riska

Jutka & Riska zit ook in Amsterdam, een winkeltje waar je altijd slaagt. Ze verkopen de leukste musthaves, trendy items en mooie accessoires. Het interieur bij Jutka & Riska is lekker vrouwelijk, lief en zacht. En we kunnen natuurlijk altijd wel tips en inspiratie gebruiken, nou de meiden die hier staan, geven je die met liefde!
Grote Houtstraat 160, Haarlem / jutkaenriska.com 

Koffieduss

Drink een goeie bak koffie bij een nieuwkomer. Koffieduss is nog niet heel lang in Haarlem gevestigd, maar dit ultra knappe koffietentje is wel echt een plek waar je heen moet. Neem plaats in een van de te leuke hoekjes aan het raam of schuif aan op de bank. Fris, licht en helemaal Pinterest-worthy, wat worden we hier toch blij van.
Schotersingel 115, Haarlem / koffieduss.nl

Mica

Zin om tussendoor nog wat te snacken? Kies dan voor een wafel bij Mica. Dit koffietentje is echt te leuk en brengt je helemaal in Scandinavische sferen. De cappuccino wordt hier met extra liefde gemaakt en dat proef je. Even een geniet momentje! Je kunt hier ook een aantal dingen uit het interieur meenemen naar huis, zoals de kopjes waar je de koffie uit drinkt én de lijstjes aan de muur. Te leuk!
Kleine Houtstraat 103, Haarlem / micacoffeebar.com

Oh My Deer

In dit winkeltje vind je de leukste kunst, planten, kaarten en interieur-items. Een ideale combinatie wanneer je op zoek bent naar een cadeau of als je een tof en eerlijk product aan je interieur wilt toevoegen. Het is een winkeltje van Maaike Koster; zij is grafisch ontwerpster en verkoopt dus alleen maar eerlijke producten. Geen tijd om naar Haarlem te gaan? Dan is de webshop ook een kijkje waard!
Schagchelstraat 12, Haarlem / mydeerartshop.nl

Frisk aan het Spaarne

Of je hier nu heen gaat voor het wederom heerlijke interieur of fantastische uitzicht, voor beiden is het the place to be. Ook heeft Frisk aan het Spaarne een menukaart waar ons hartje sneller van gaat kloppen. Met de Kanelbulle (het kaneelbroodje) tijdens de koffie en zelfgemaakte gehaktballetjes kun je hier de hele dag wel blijven zitten.
Max Euweplein 1, Haarlem / friskaanhetspaarne.nl

Jopenkerk

Als er een bar is waar je echt geweest moet zijn bij je bezoekje aan Haarlem dan is het wel de Jopenkerk. Misschien niet helemaal op en top fancy, maar wel onwijs gezellig en vooral echt een eyecatcher van de stad. In de Jopenkerk brouwen ze nog steeds hun eigen bier. Proost dus.
Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem / jopenkerk.nl

Bronnen beelden: foto Hartig&Zoet: Instagram / foto Jutka&Riska: Instagram / foto Koffieduss: Instagram / foto Mica: Instagram / foto Mydeer: Instagram / foto Frisk aan het Spaarne: Facebook / foto Jopenkerk: Instagram

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen