Mama Kelly Den Haag: mooi interieur, trendy vibe en yummie food

Ondanks dat Amsterdam echt ‘mijn stad’ is en ik me hier thuis voel, ben ik ook steeds meer gaan houden van de buren Rotterdam en Den Haag. Want naast dat je er heerlijk kunt shoppen, worden hier regelmatig nieuwe, hippe restaurants geopend én zijn er veel culinaire parels waar ik heel graag aanschuif. MaMa Kelly in Den Haag is zo’n gouden plek: prachtige tent, trendy vibe, goede service en natuurlijk lekker eten. Zet ‘m dus zéker op je lijstje wanneer je in Den Haag bent, hieronder lees je waarom. 

New York vibe

Zoals je in mijn laatste vlog al kon zien (heb je ‘m gemist, zie hier), had ik bij MaMa Kelly het gevoel alsof ik in New York was. Het restaurant is gevestigd in een stoere loods en heeft een coole en stijlvolle inrichting. Het bestaat uit drie delen: het restaurant, de cocktailbar en het brasserie-gedeelte. MaMa Kelly is gevestigd in het voormalige ketelhuis en heeft énorme plafons van wel 12 meter hoog. Bij binnenkomst springen de grote neon letters en het artwork meteen in het oog. In de cocktailbar draait een DJ, dus het is heerlijk om daar eerst een aperitief te drinken om lekker in de stemming te komen voordat je aan tafel gaat. Maar de avond in de bar afsluiten is ook érg gezellig. En naast dat het eten goed moet zijn, vind ik de sfeer en mensen in een restaurant ook héél belangrijk. Bij MaMa Kelly zorgt de energieke, stadse vibe ervoor dat je nog meer zin krijgt in het weekend.

Gravad laks op een houtskool grill

Nadat we in de bar gezellig een G&T hadden gedronken, gingen we aan tafel. Hier zijn we gestart met een paar oesters en flammkuchen met kruidencrème. Daarna hebben we verschillende voorgerechten geproefd, waarbij de gambasteak mijn favoriet was. De gamba’s waren in stukken gesneden, gevormd tot een ‘steak’ en daarna op de grill gebakken. Het wordt geserveerd met krokante, groene papaya (wat smaakt naar kool) en pittige mayonaise: een lekkere smaakcombi. De zalm gravad laks is ook een aanrader, dit voorgerecht wordt geserveerd op een kleine houtskool grill en de rooksmaak maakt ‘m nog lekkerder. Een leuk, verrassend gerechtje wat je zeker moet proberen. De kaaskroketjes met geitenkaas die op de nieuwe, vegetarische kaart staan, hebben we ook geproefd. Die zijn lekker, alleen wat zwaar op de maag dus daarom goed om te delen.

Lekkerste cheesecake ever

Omdat de chefkok van MaMa Kelly heel goed raad weet met kip en kreeft, hebben we dit als hoofdgerecht besteld. Nu wordt dat wel vaker als ‘specialiteit’ op het menu gezet, dus was ik eerst wat sceptisch, maar nam mijn woorden na het proeven meteen terug. Wauw, de kip met knoflook marinade was héél mals, had een knapperig en kruidig velletje en ik kon mijn vingers erbij opeten. Bij sommige restaurants is hij wat droog, bij MaMa Kelly was hij perfect. Net als de kreeft overigens, die ik bestelde met kaas en Hollandaise saus. Niet zo bikini-proof, wél een match made in heaven. Oh, en laten we het nu vooral even over de cheescake hebben. Ik vroeg namelijk wat het meest bestelde toetje was en toen volgde zonder twijfel het antwoord: cheescake. En geloof me, daar kom je écht voor terug. Dit was serieus de lekkerste cheesecake die ik in tijden heb gegeten. Waarom? Omdat hij énorm luchtig en romig was, met een perfecte structuur en een net zo lekkere bodem.

Ondanks dat de sfeer in MaMa Kelly erom vraagt door te rollen naar de stad, ben ik daarna lekker in het hotel gaan uitbuiken. Oef, wat was dit een heerlijke avond!

Mama Kelly
Saturnusstraat 100, Den Haag
070-217 05 46
Meer info: mama-kelly.nl

Foto’s interieur: René van Dongen voor MaMa Kelly

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen