Interview Paultje Column: “stop met de verkeerde maat aantrekken”

Wanneer jij denkt als de beste op hakken te kunnen lopen, heb je het mis. Want Paultje Column – trainer, creative director van Model Workout en ‘catwalk coach’ – loopt jou eruit. Yup, Paultje is op z’n best op tórenhoge hakken. Naast zijn liefde voor stiletto’s en hondje Lolly, wordt hij gelukkig van mensen motiveren en zichzelf beter laten voelen; of dat nou lichamelijk of mentaal is. En dat is nu precies waar wij het over willen hebben. Want wat zijn nu zijn tips om er (letterlijk en figuurlijk) als een sexy, zelfverzekerde powervrouw bij te lopen? Lees snel verder, lachen gegarandeerd. 

1. Wat vind jij het mooiste aan een vrouw?

“Ik merk dat ik hier een politiek correct antwoord op zou willen geven. Tegenwoordig zit iedereen zo snel in een slachtofferrol dat je bijna bang moet zijn dat je iemand uitsluit. Oh, ik vind in een slachtofferrol hangen het lelijkste aan een vrouw. In the end is jezelf zijn hoe je het mooist bent; maar vooral als je in staat bent iemand anders zichzelf te laten zijn bij jou is het mooist. Dat is een kunst die veel oudere vrouwen beheersen. Oppervlakkig gezien houd ik van vrouwen op stiletto’s in pak die kunnen flirten met humor.”

2. Wat is de perfecte houding voor een zelfverzekerde look. En hoe leer je die jezelf aan?

“Aandacht besteden aan je houding en uiterlijk gaat hierin samen. Iedereen snapt wel dat je rechtop moet lopen en zitten. Wat is er in vredesnaam mooi aan een zoutzak? Al ben je nog zo onzeker: zodra je rechtop gaat staan met je borst vooruit, kin gelijkvloers en je bekken lichtjes naar voren zet je gelijk jezelf een stuk zekerder neer. Wat ik ook niet begrijp is vrouwen die zelfverzekerd over willen komen door juist weinig aandacht aan hun uiterlijk te besteden. Alsof ze zich ergens tegen af willen zetten. Doe moeilijk en vermoeiend.”

paultje-column

3. Heb je tips om te voorkomen dat we omkomen van de pijn aan onze voeten tijdens een avondje ‘op hakken paraderen’?

“Ja ten eerste moeten veel vrouwen eens ophouden de verkeerde maat aan te trekken. Hoe mooi de schoen ook is, je bent Assepoester niet. De verkeerde maat betekent overigens ook dat vrouwen moeten weten dat vaak je ene voet groter is dan de ander en je misschien wel 2 maten moet kopen. Daarnaast als je brede Neanderthaler voeten als vrouw hebt, kan je beter voor mooie laarsjes gaan. Ik loop zelf altijd een dag van tevoren op mijn hakken als ik weet dat ik ze lang aan moet. Oh ja de ten tweede! Masseer en moisturize je voetjes. En daarna een week op sneakers lopen hahaha.”

In the end is jezelf zijn hoe je het mooist bent; maar vooral als je in staat bent iemand anders zichzelf te laten zijn bij jou is het mooist. Dat is een kunst die veel oudere vrouwen beheersen.

4. Wat kunnen vrouwen wat jou betreft écht niet meer dragen?

“OMG, ik zag gisteren dus een post voorbij komen over ‘Mom Jeans’ en ik dacht Hell No. Waarom ga je jeans aantrekken die eruit zien alsof je maanden coupons hebt gespaard voor een Wallmart broek van 3 euro? Wat je echt niet meer kan dragen is bont! Kom niet aan met je bullshit over dat ik dan ook geen vlees meer mag eten. Bont maakt je lelijk en dat zeg ik die vroeger er zich ook schuldig aan heeft gemaakt. Sterker nog, ik heb nog liever dat je een witte legging met crocs aantrekt.”

5. En zo ook; welke make-up look is not done?

“Persoonlijk vind ik permanente make-up echt een no-go. Voor je dagelijkse beslommeringen gewoon lekker simpel houden. ‘Touch upje’ hier en daar, maar je huid lekker vrij van troepjes houden. Als je een feestje, event of whatever hebt en je kleding is er naar, pak dan maar lekker uit. Oh wacht, alles wat de Kardashians doen dat moet je vooral niet doen qua make-up!”

6. Wat is volgens jou het ‘powerfood’ voor een gezonde uitstraling en veel energie?

“Powerfood bestaat niet. Heel jammer maar laten we ophouden met groente en fruit als een soort Tell Sell te willen verkopen. Wat ik mijn modellen die ik train aanraad, is vooral groente en fruit te eten die in het seizoen zijn. Er groeien momenteel geen aardbeien dus die staan bij mij ook niet op het menu. Daarentegen zit ik zelf nu aan de boerenkool, rammenas en pastinaak. Met gezond verstand eet je ook gezond.”

paultje-column3

7. Wat zijn jouw motivatie tips om dat ene uurtje flink te gaan knallen in de sportschool?

“Kies een sport uit die je echt leuk vindt om te doen. Stel jezelf een doel of ga samen met een vriendin. Daarbij helpt muziek mij echt enorm qua motivatie, met de juiste pokoe knal ik net even wat harder door. De beste motivatie tip kreeg ik van mijn ballet docente in Antwerpen; je bent hier niet omdat je het moet zijn, maar omdat je het wilt en het kan. Als meiden in mijn les klagen over hun vetjes maar niet de volle 100% geven, dan ga ik er vanuit dat ze niet echt verandering willen. Werk dan maar aan acceptatie in plaats van motivatie. Er is namelijk niks mis met een onsje meer.”

Wat ik mijn modellen die ik train aanraad is vooral groente en fruit te eten die in het seizoen zijn. Met gezond verstand eet je ook gezond.

8. Waar geef jij de voorkeur aan voor vrouwen; krachttraining of intensieve cardio? Waarom?

“Ik ben modellen coach en ik vind een modellenlichaam het mooist. Dat is persoonlijk en daar hoeft niemand van mij aan te voldoen maar dat bepaalt mijn voorkeur. Ik zet mijn meiden niet aan de krachttraining omdat ik het niet mooi vind als vrouwen spiermassa ontwikkelen. Overigens dat kost je als vrouw aardig wat moeite en daar heb ik dan weer erg veel respect voor. Ik ga dan ook liever voor High Intensity trainingen. Veel met lichaamsgewicht of lichte gewichten, kabels en elastieken. Mijn modellen lopen bijvoorbeeld 5 keer in de week minimaal 45 minuten onafgebroken. Elke week een avondvierdaagse.”

paultje-column5

9. Hoe kun je als vrouw nog meer aan je zelfvertrouwen en uitstraling werken?

“Van binnen naar buiten werken. Simpel gezegd maar niet gedaan. Waar elke vrouw (en man) mee op zou moeten houden is jezelf met anderen vergelijken. Is gelijk een reminder voor mezelf want ik doe dat zelf te veel. Misschien lijkt het heel truttig als ik dit zeg maar door netjes, beleefd, open en aardig te zijn, kom je ook erg ver. Oh, en flirten natuurlijk. Ik weet dat ik heel afstandelijk kan overkomen maar zodra ik flirt en ik een lach zie op andermans gezicht kom ik vol zelfvertrouwen over. Simpel maar effectief.”

Flirten: simpel maar effectief voor een boost aan zelfvertrouwen

10. Waar haal jij zelf die eindeloze energie vandaan?

“Door veel te lachen! Ik krijg energie door keihard en veel te lachen. Aan de liefde heb ik zelf niet zo veel, maar de liefde tussen mijn hond Lolly en mij doet mij zo enorm veel goed. Ik heb het nodig om elke dag met haar in het bos te wandelen, weg van alle drukte en social media. Dat geeft mij ontzettend veel energie om terug de chaos van de modellenwereld in te gaan. Dat, én de drie liter koffie die ik elke dag drink.”

Kun je geen genoeg krijgen van de eerlijke en grappig Paultje Column? Volg hem dan op Instagram: @paultjecolumn

 

paultje-column6

Foto-credits:
Foto 1 & 3: Michael Graste
Foto 2: Sanne Grasdijk
Foto 4: Remco Sijtzema

Psst… zie hier Paultje aan het werk.

https://www.youtube.com/watch?v=zAec5eOEvKE&app=desktop

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wat een leuk intervIeuw!! Van beide kanten

    • Wat lief en leuk om te horen, dankjewel! :-)

Reactie plaatsen