Havermout pannenkoeken met gebakken peer

Het kan zijn dat je havermout pannenkoeken al wel eens gemaakt hebt, want zeg nu zelf, een ontbijt met pannenkoeken – vooral in het weekend – verveelt nooit. Vooral niet als iemand anders het voor je klaarmaakt en jij nog wat langer kunt blijven liggen… Vandaag deel ik het recept voor havermout pannenkoeken met een herfstig tintje, namelijk met gebakken peertjes, rozijnen, kaneel en amandelschaafsel. Stuur dit recept dus snel door naar je lover of ga zelf aan de slag. Want het is heus geen straf om hier iets eerder voor uit je bed te komen. En grote kans dat je deze ingrediënten al in huis hebt!

Benodigdheden:

Voor 2-3 personen (3-4 pannenkoekjes p.p):

  • 80 gram havermoutmeel (maak de havermoutvlokken fijn in een blender of keukenmachine)
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk (of andere soort melk)
  • Snufje zout

Peertjes:

  • 2 peren (of appels, wanneer je geen peren in huis hebt)
  • 1 theelepel kaneel
  • Snuf gemberpoeder
  • Snufje kruidnagel
  • 1 eetlepel honing
  • Handje rozijnen
  • Handje gebroken walnoten

Garnering:

  • Kwark of kokosroom
  • Amandelschaafsel

To do’s:

1. Schil de peertjes en snijd het fruit in partjes. Bestrooi ze met kaneel, gemberpoeder en een snufje kruidnagel. Verwarm wat (kokos)olie in de pan, leg de peertjes in de pan en besprenkel ze met een beetje honing. Laat de peertjes 10-15 minuten zachtjes sudderen, totdat ze goudbruin en zacht zijn. Voeg halverwege de rozijnen en walnoten toe. Keer de peertjes regelmatig.

2. Maak in de tussentijd de pannenkoekenmix. Vermaal eerst de havermoutvlokken tot meel in een blender of keukenmachine. Prak de bananen fijn. Doe het havermoutmeel, de geprakte bananen, de eieren, de melk, het bakpoeder en een snufje zout in een mengkom en mix door elkaar. Verdeel een paar ‘hoopjes’ beslag in de pan (er passen ongeveer 3-4 pannenkoekjes tegelijk in een bakpan) en bak ze c.a. 2-4 minuten per kant gaar en goudbruin.

3. Bak alle pannenkoekjes (houd ze eventueel warm tussen twee borden) en verdeel ze over de borden. Garneer met de gebakken peer, besprenkel met de overgebleven saus en maak af met wat amandelschaafsel en kwark.

Zin in meer recepten voor een gezond ontbijt? Zie hier het hele overzicht met ontbijt recepten. Heb je iets gemaakt? Laat zeker een reactie achter of deel je foto met #cottonandcream, vinden we leuk! 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen