De smaak van…Amanda Rijff

Wat is een mooie outfit met een verwaarloosde make-up? Niets dus. Dat een frisse make-up look wonderen kan doen, weet beauty expert Amanda Rijff als de beste. Ze is al meer dan tien jaar make-up artist en geeft iedere vrouw een flawless face. Tja, wie wil dat nu niet? Ook op modegebied heeft Amanda haar eigen stijl en gaat ze elke dag met een verzorgd lookje de deur uit. Daarom is het tijd om deze beauty aan de tand te voelen over haar fashion & food favorieten. En natuurlijk ontfutselen we de ultieme beauty-tip!

1. Hoe zou je jouw kledingstijl willen omschrijven?
“Mijn kledingstijl is een mix van rock ‘n roll en gypsy. Altijd mijn signature sieraden en een sjaal. Ik shop het liefste in Antwerpen, London en Parijs of bij Salon Heleen Hulsmann in Amsterdam.”

2. Wat draag je op dit moment het meest en is je favoriete (trend) item?
“Een bewerkte jeans zoals van Zoe Karssen met een sweater en mijn Gucci loafers en slippers.”

3. Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron op het gebied van mode & stijl?
“Ik vind Leandra Medine van Man Repeller inspirerend omdat ze een duidelijke eigenzinnige stijl. Je hoeft het niet perse mooi vinden om ernaar te blijven kijken. Fascinerend en inspirerend. Van eigen bodem heb ik diep respect voor stylisten Heleen Hulsmann en Monique Waijenberg die mij regelmatig stylen voor events en speciale gelegenheden. Ze hebben een duidelijke visie en dat is heel verfrissend. Op het gebied van design houd ik van de romantiek en details van Edwin Oudshoorn.”

4. Wat is jouw ultieme beauty-tip?
“Veel gekookt water drinken met citroen, bij voorkeur op een nuchtere maag. Het doet echt wonderen voor je huid. Reinig je huid s’ochtends en s’avonds en laat geen make-up zitten. Hoe vermoeid je ook bent.”

 

5. Wat draag je meestal wanneer je uitgaat?
“Het grappige is dat ik zo vaak openingen en lanceringen heb dat wanneer ik uitga het meestal ongepland is en ik in dezelfde outfit van kantoor naar cocktails ga en het ineens heel laat wordt. Dus het is echt afhankelijk van wat ik die dag op de planning heb staan. Maar meestal is het wel Instagram-waardig.”

6. Wat is het meest bijzondere of dure item in je kledingkast, waar je trots op bent?
“Ik ben een echte accessoire meisje en ben dol op tassen. Ik ben stuk voor stuk blij met ieder item. Van mijn Chanel tassen en schoenen tot mijn Gucci en Celine garderobe. Ik ben momenteel heel blij met mijn Gucci w.o.c.”

7. Wat staat er bovenaan op je wishlist?
“Ik geloof niet dat ik echt een wensenlijstje heb. Merendeel omdat er vaak relatief weinig tijd zit tussen hetgeen ik wil en het aanschaffen ervan. Maar aangezien ik voornamelijk broeken draag, wil ik meer investeren in jurken en hakken waar ik op kan lopen. “

8. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
“Ik begin de ochtend met yoga en meditatie. Hardlopen is mijn sport. Dit doe ik twee tot drie keer per week. Heerlijk!”

9. Hoe belangrijk is gezond en bewust eten voor jou?
“Je hebt maar één lijf dus daar moet je zuinig en bewust mee omgaan. Ik vind zo gezond mogelijk leven zeker belangrijk, maar genieten net zo. De kracht is om die combinatie te maken en een goede balans te vinden tussen de twee.”

10. Wat zijn je favoriete hotspots in Amsterdam?
“Cocktails drinken bij in Plain Sight. Sticky Fingers aan de Amstelveenseweg voor de meest heerlijke biologische taartjes. Bo Nam voor Vietnamese gerechten. Meatless District voor mijn vega dagen.”

Meer van Amanda Rijff zien? Volg Amanda dan op Instagram: @amandaonbeauty

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wauw wat een toffe meid is Amanda! Echt een heel leuke outfit. En die zwart-witfoto van haar, prachtig. Malou x

  • Love her! Ik heb een keer bij Skins bij haar in de stoel gezeten. Wat een opknapper :D X

  • Super leuk om dit zo te lezen! Krijg er ook weer allemaal nieuwe inspiratie door :) Liefs, Merel

Reactie plaatsen