De smaak van…Evelien Riupassa

Helemaal niet zo gek hoor, wanneer je groen ziet van jaloezie als je hoort dat Evelien Riupassa de helft van het jaar op Bali woont. Samen met haar net zo prachtige vriendin Priscilla Rosmolen heeft ze het succesvolle travelplatform Welikebali opgericht en ontdekken ze de mooiste plekjes op het eiland. Wat is haar favoriete summer look op Bali en zijn haar favoriete merkjes? En waar spreekt ze het liefst met vriendinnen af, wanneer ze weer in Nederland is? Ontdek hier de smaak van de reislustige en ambitieuze Evelien. 

1. Hoe kun je jouw kledingstijl in Bali omschrijven, wat draag je daar het liefst?

“‘Islandstyle’, dus het liefst draag ik natuurlijk een bikini! Ik ben verslaafd aan bikini’s en onze verzameling begint door Welikebali al enorm groot te worden. Hoog tijd voor een eigen swimwear lijn haha. Verder draag ik bijna elke dag wel iets van Faithfull the Brand, vooral de jumpsuits en oversized blouses zijn mijn favoriete items. Lekker breezy en perfect voor de tropische temperaturen (lees: mega zweet weer). Daarnaast heb ik een kast vol body’s. Dus een makkelijke outfit zoals een vintage denim short en een body/onepiece draag ik ook veel op Bali. En ik laat altijd zelf leren sandalen maken op Double Six.”

2. En in welke outfit overleef jij de koude Nederlandse winterdagen?

“Ehm, hele dikke coltruien. Ik ben een mega koukleum! Ik heb sinds kort een lange gewatteerde jas tot op m’n enkels van ASOS of steel de zwarte dikke North Face jas van mijn vriend (kan tegenwoordig met die oversized trend prima!). En ik heb m’n halfhoge Vans deze winter bijna elke dag gedragen, want die zijn echt heerlijk warm.”

3. Wat zijn je favoriete merkjes, winkels en webshops?

“Favoriete bikini merken zijn: Skye and Staghorn, Zulu & Zephyr en SWM by Lioness. Favoriete kledingmerken: Faithfull the Brand, Mate the Label, Gooseberry Intimates en ik draag vaak sportkleding in mijn vrije tijd (Nike, etc.). En ik werk als freelancer voor een aantal merken, waaronder Catwalk Junkie. Ze hebben een nieuwe store op de Prinsengracht geopend die echt té leuk is. Voor homeware shop ik op Bali bij Kim Soo home of de local interieur shops op Double Six en Kerobokan street. En ik hou echt van Asos, so easy en alle leuke merken kun je er shoppen.”

4. Mis je qua eten iets uit Nederland, wanneer je in Bali bent? 

“Hmmm, als ik op Bali ben, mis ik eigenlijk helemaal niets qua eten uit Nederland, haha. Het eten op het eiland is echt ultiem voor mij als vegetariër. Er zijn heerlijke vegan restaurantjes, zoals mijn favoriet Peloton Supershop en super veel healthy cafés. Op al het locale Indo food ben ik ook gek, maar dan vind ik de gerechten thuis van mijn ouders natuurlijk wel veel lekkerder.”

5. En wat mis je het meest uit Bali, wanneer je weer in Nederland bent?

“Als ik weer in Amsterdam ben moet ik altijd wennen dat ik weer veel zelf moet maken, haha. In Bali word je heel makkelijk, want je eet eigenlijk altijd buiten de deur of bestelt eten voor thuis met Go-Jek (een soort Foodora in Bali) van je favoriete tentjes. Ideaal omdat je soms met de scooter veel te lang in de file staat om zelf even eten te halen. Als ik druk met Pris (Priscilla, mede Welikebali babe) aan het werken ben, bestellen we soms zelfs koffie met Go-jek. En dan klagen dat het koud is geworden haha, te erg.”

6. Hoe ziet jouw ideale lunch eruit?

“Als we thuis eten, dan een heerlijke acai bowl en verse green juice gemaakt door mijn vriend Stephen. Anders de veggie burger met sweet potato fries van Peloton Supershop. En een coconut cappuccino en coconut ice cream als toetje. Daarna food coma!”

7. Houd je van koken? En zo ja, wat is je specialiteit?

“Ja, ik houd van koken en meestal maak ik gado gado van verse groenten en tempeh. En ik leer steeds meer Molukse hapjes (djadjang) te maken van mijn vader, zoals Waji, Ketan Unti en Dadar Gulung. Zo lekker! Oja en pannenkoeken bakken vind ik heerlijk!”

8. Wat zijn verder jouw meest inspirerende reisbestemmingen?

“Ik houd van alles wat tropical en exotisch is. Dit jaar gaan we voor Welike dan ook veel trips maken buiten Bali om, super veel zin in. Voor mij zijn ultiem inspirerende bestemmingen Tahiti, Hawaii, Byron Bay en Nieuw Zeeland op dit moment. Ik heb echt iets met de Pacific islands en Polynesia. En de Molukken, back to my roots. Ik ben al een aantal keer terug geweest. Daarnaast ben ik onlangs in Sumba geweest, en dat eiland heeft ook echt mijn hart gestolen. Zo bijzonder hoe de tribal cultuur daar nog heel sterk is en de natuur is adembenemend.”

“Ondanks dat Sumba een van de 3 armste eilanden in Indonesië is, zijn alle mensen en kinderen op straat super vrolijk en uitbundig. Heel inspirerend om te ervaren! En we zijn net terug uit LA! Ik vind dat persoonlijk een super inspirerende plek, omdat je enorm de creatieve energie voelt van de stad en ook de mogelijkheid hebt om geweldige road trips te maken. In 2015 heb ik met mijn vriend een road trip gemaakt langs de Pacific Highway van LA naar San Fransisco, echt geweldig. En in LA een paar weken gewoon lekker ‘local’ geleefd. Dat is voor mij ook ultiem aan reizen, om gewoon even ergens wat langer te zijn en even te ervaren hoe het is alsof je er gewoon woont. Koffietjes doen, sporten en leuke spots ontdekken.”

9. Wat maakt jou op een vrije dag het meest gelukkig?

“Op Bali is dat heel vroeg de scooter op, naar yoga of een surf sessie en daarna uitgebreid brunchen met vriendinnen. Daarna een beach sessie houden met sunset, een mani & pedi doen bij de Gooseberry Initmates nail salon en ’s avonds weer lekker uit eten. In Nederland is dat koffietjes doen met vriendinnetjes in Amsterdam, knuffelen met m’n kleine nichtjes en neefjes en lekker eten met m’n ouders broers en zussen. Niks is fijner dan family time.

10. Wat zijn je favoriete hotspots wanneer je in Nederland bent, voor koffie, lunch en diner?

“Voor de lekkerste koffie Toki, lekkere laid back good vibes. En de Espressofabriek in IJburg is mijn vaste coffee hangout. Voor de lekkerste chai tea en bijkletsen met vriendinnen is T’s in Amsterdam-West een favo spot. Voor lunch een easy salade en juice bij SLA. Voor dinner Sushi bij Otaru of onze favoriete pizza bij L’Angoletta in ons oude straatje de Hemonystraat in de Pijp. En we zijn gek op Poke Bowls dus ik wil snel Temakery in de pijp proberen!”

Psssst, binnenkort delen we een aantal van de favoriete hotspots van Evelien Riupassa in Bali, houd de site dus in de gaten!

Wil je meer tropische plaatjes zien van Evelien Riupassa en Priscilla Rosmolen en op de hoogte zijn van de mooiste plekjes in Bali? Volg de dames dan op Instagram: @welikebali

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Zo leeeuk babes!!! Kom maar snel weer terug naar Bali! Xx <3 <3

Reactie plaatsen