GREEN LIFE: 8 X VEGAN HOTSPOTS IN NEDERLAND

Vegan is hot. Maar de green lifestyle was deze week ook méga in opspraak door het interview met de Green Happiness. Wij houden van een goede balans tussen genieten en gezond leven, en daar hoort een stukje vis of vlees zeker bij. Maar een bewustere, groenere lifestyle met meer groenten en minder vlees is natuurlijk geen verkeerde keuze. En wat zijn nu inspirerende vegan hotspots in Nederland? Waar kun je de lekkerste vegan taartjes scoren, of uitgebreid dineren met 5 gangen? Hier brengen we een aantal leuke vegan plekken voor je in kaart. 

1. Spirit Rotterdam

Spirit is de place to be als je voor 100% vega en bio wilt gaan, met heel veel vegan opties. Bij Spirit kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner & healthy lekkers uit de patisserie. Hier heb je zélf de controle over hoeveel en wat je eet, door de rijk gevulde buffettafel. Op deze manier kun je van alles een beetje proeven en zorg je er ook nog eens voor dat je voedselverspilling voorkomt. Niet zo in de mood om uit eten te gaan, maar ook geen zin om te koken? Spirit is ook perfect om gezonde gerechten af te halen.

Waar: Mariniersweg 9, Rotterdam
Info: Spiritrotterdam.nl

leukste-vegan-hotspots-1

2. Meatless District Amsterdam

Meatless district is opgericht door de ladies Cil en Cathalijne. In deze nieuwe en volledig veganistische hotspot kun je terecht voor lunch, diner en in het weekend ontbijt. Ga voor een kleurrijke salade (rainbow salad!), zet je tanden in de geliefde MD Burger of laat je verrassen. Het interieur is geïnspireerd op het Meatpacking District in New York; industrieel, ruim en rustig. Ook voor alleen een drankje is het een aanrader om langs te gaan. Bij Meatless District gebruiken ze bijvoorbeeld kokosmelk voor de cappuccino, klinkt definitely als een must try!

Waar: Bilderdijkstraat 65-67 H, Amsterdam
Info: Facebook.com/meatlessdistrict

leukste-vegan-hotspots-2

3. FOAM Den Haag

Sinds een paar maanden heeft Den Haag er een nieuwe vegan hotspot erbij gekregen. Bij FOAM bestaat de menukaart uit 90% plantaardige gerechten. Je kunt hier terecht voor een vers ontbijt, lunch, zoete snacks, sapjes of een (speciaal) kopje koffie. In deze lunchroom zit je heel knus, het zaakje heeft een soort huiskamersfeer. Geen tijd om uitgebreid te zitten? Alle gerechten van FOAM zijn ook on the go te verkrijgen.

Waar: Frederikstraat 44, Den Haag
Info: Foamcatering.nl

leukste-vegan-hotspots-5

4. Vegabond Amsterdam

Vegabond is een volledig veganistisch & biologisch zaakje op de Leliegracht in Amsterdam en verkoopt van alles. Van lekkere, verfrissende sapjes tot healthy, zoete lekkernijen. Lunch vergeten mee te nemen naar je werk? Ook dan kun je bij Vegabond terecht voor lekkere en gezonde lunches (én veganistische pizza’s). Good food gegarandeerd!

Waar: Leliegracht 16, Amsterdam
Info: Vegabond.nl

5. BROEI Utrecht

Heb je soms ook wel eens zin om lekker relaxed en zonder na te denken ‘gewoon neer te ploffen’ in een café of restaurant? Dan ben je aan de Oostkade in Utrecht bij BROEI aan het juiste adres. Zoals BROEI het zelf omschrijft: ‘een fijne, relaxte huiselijke sfeer zonder strakke kaders. Iedereen is welkom!’ Hier kun je genieten van vegetarisch, lokaal eten & drinken.

Waar: Oosterkade 24, Utrecht
Info: Broei-utrecht.com

leukste-vegan-hotspot-4

6. De Culinaire Werkplaats Amsterdam

Proef, beleef, ervaar: kunst en eten komt samen bij het veganistische restaurant ‘de Culinaire Werkplaats’. Hier kom je om ‘eet-inspiratie’ op te doen en jezelf op een bijzondere manier te laten verrassen. Marjolein en Eric zorgen ervoor dat jij gefascineerd raakt over de vegan en bewuste lifestyle tijdens een 5-gangen diner. En dat betekent méér dan alleen proeven en je maag vullen. Wil je een keertje écht wat ‘anders dan anders’ beleven in een restaurant? Maak dan een vrijdag of zaterdagavond vrij, want dan is de Culinaire Werkplaats open.

Waar: Fannius scholtenstraat 10, Amsterdam
Info: Deculinairewerkplaats.nl

leukste-vegan-hotspots-6

7. Bindicafé Amersfoort

Bij het Bindicafé in Amersfoort kun je proeven van de wereldse, veganistische keuken. Scoor hier vlug een healthy ontbijtje, haal een special lunch af voor op het werk of snack een overheerlijke tiramisu cashewtaart weg; volledig vega, sugar & glutenfree natuurlijk.

Waar: Bergstraat 6, Amersfoort
Info: Bindicafe.nu

8. Baklust Den Haag

Baklust is een volledig vegetarisch & biologische lunchroom in Den Haag. Zelfs voor de glutenvrije of veganistische eters heeft Baklust een ruim aanbod aan gerechten. Zelfgemaakte desem-speltbrood, carrotcake en vegaburgers. Naast de vaste kaart (mét vegaburger) heeft Baklust ook een wekelijks wisselend menu.  Ze hebben genoeg keus en alles is lekker!

Waar: Veenkade 19, Den Haag
Info: Facebook.com/BaklustDenHaag/

Heb je behoefte aan meer inspiratie over een plantaardige lifestyle? Er zijn genoeg bloggers die je up-to-date houden. Bij Vegadutchie haal je onder andere de lekkerste vega & vegan recepten vandaan, ontdek de green lifestyle tips bij Eatpurelove en kijk op Lisagoesvegan voor nóg meer vegan hotspots, nieuwtjes en reviews.

Heb jij nog tips voor leuke vegan hotspots in Nederland? Deel ze gerust in een reactie hieronder. 

leukste-vegan-hotspots-3

print
Geschreven door
Laatste reacties

Reactie plaatsen