Kaneel-kip met fetacréme en quinoa

Dit is zo’n gerecht wat perfect past in ons portfolio met recepten: een bijzonder smaakbommetje en tegelijkertijd gezond. Kaneel is bijvoorbeeld een kruid die haar weg wel vindt naar zoete recepten, maar juist verrassend lekker smaakt in hartige gerechten. In de Marokkaanse keuken wordt de geneeskrachtige kruid bijvoorbeeld ook veel gebruikt. Ook ananas en kaneel is een match made in heaven en deze zoete smaken flirten weer fantastisch met de zoutige fetacréme. Sijpelt het water al uit je mond? Benieuwd wat je van dit recept vindt, laat het je smaken!

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • 150 gram quinoa
  • 250 gram kippendij
  • 1/2 verse ananas (c.a. 250 gram)
  • Kruiden: kaneel, gemberpoeder en kurkuma
  • 1 teentje knoflook
  • Handje rozijnen
  • Handje walnoten
  • Verse koriander en/of munt
  • 1/2 bosuitje
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • 2-4 satéprikkers
  • Eventueel: 1/2 bouillonblokje
  • Eventueel: honing

Fetasaus:

  • 100 gram feta
  • 100 gram sour cream
  • Peper
  • Eventueel: paar druppeltjes limoensap of water om te verdunnen

To do’s:

1. Maak de fetacréme door de feta in een foodprocessor of met een staafmixer samen met de sour cream te pureren. Breng op smaak met wat peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

2. Snijd de kippendij in gelijke stukken, smeer ze in met olie en breng ze op smaak met c.a. 1 theelepel kaneelpoeder (wees niet zuinig, mag ook meer), 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel kurkuma, een fijngeknepen teentje knoflook, peper en zout. Laat dit even intrekken. Snijd de ananas daarna in even grote stukken.

3. Rijg de stukken kippendij en ananas om en om aan de satéprikkers, hiervoor kun je 1 of 2 prikkers per persoon voor gebruiken. Bestrooi het geheel – met name de verse ananas – met nog wat extra kaneelpoeder. Bak de spiesjes daarna met wat olie in de pan, ongeveer 15 minuten. Regelmatig omkeren!

4. Bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking (vergeet niet om de quinoa eerst te wassen), voeg eventueel een half (kip)bouillonblokje toe aan het kokende water voor extra smaak.

5. Rooster de (gebroken) walnoten kort in een droge pan en houd even apart. Snijd daarna de paprika in kleine blokjes en bak dit met wat olijfolie in een aparte pannetje of op het laatst in de pan met kipspiesjes. Wanneer je van zoet houdt, kun je op het laatste moment nog wat honing over de kipspiesjes sprenkelen.

6. Snijd de bosui in ringetjes en de verse koriander en/of munt fijn. Wannneer de quinoa gaar is, mix je dit in een grote kom met de paprika, rozijnen, geroosterde walnoten, bosui en verse kruiden. Breng de salade op smaak met wat peper, zout, sap van een 1/2 limoen en eventueel wat olijfolie.

7. Verdeel de quinoa over de borden of in een schaal en leg hier de kipspiesjes bovenop. Serveer de fetacrème in een apart schaaltje of verdeel over de kipspiesjes.

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen