DE SMAAK VAN…LIESBETH RASKER

Wanneer je een keer een column uit de pen van Liesbeth Rasker hebt gelezen, dan hou je van deze vrouw. Ze is grappig, eerlijk en eigenzinnig. Liesbeth schrijft als freelance journalist voor onder andere de ELLE, maar heeft recentelijk ook haar eigen reisblog Bag To Reality gelanceerd waar ze oprechte reisverhalen deelt. Naast reizen is ze niet vies van een glas wijn en gaat ze uit haar plaat op lekkere meezingers. Maar is Liesbeth ook wel eens in de keuken te vinden? En waar spreekt ze met vriendinnen af?

1. Met welk ochtendritueel start jij de dag?
“Social media checken, maar dat zegt vast iedereen al. Mijn ochtendritueel daarna bestaat uit radio 538 met ‘Evers Staat Op’ héél hard aanzetten, te lang en te heet douchen, gehaast of niet ontbijten, en dan de deur uit voor afspraken of in huispak thuis werken.”

2. Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit?
“Veel drank doet altijd wonderen. Nee grapje, God geen idee eigenlijk. Soms zit ik ook helemaal niet zo lekker in m’n vel, en dat is ook oké. Misschien is dat het antwoord wel, het niet erg vinden als de dingen even niet zo goed gaan, dat accepteren en er niet van in paniek raken. Iedereen doet altijd graag alsof hij of zij altijd dolgelukkig is en alles voor de wind gaat, maar weet je, dat is gewoon niet zo. Soms zit het even tegen en is het leven shit. Mensen zouden dat wel eens wat meer mogen omarmen want uiteindelijk waardeer je de wél leuke dagen dan alleen maar meer.”

liesbeth-rasker1

3. Waar haal jij je positieve energie en inspiratie vandaan?
“Mijn lieve Poes Disco maakt me altijd vrolijk, en verder word ik erg blij van heel hard muziek luisteren thuis. En dan bij voorkeur alles uit de jaren ’90, boybands, lekkere meezingers en meer van dat. Een avond alleen thuis, onder een deken op de bank, met spinnende poes en Netflix is ook iets dat me keer op keer weer dolgelukkig maakt. Stiekem ben ik best heel saai hoor. Inspiratie komt uit praten met vrienden en lezen op fora, zo weet ik wat mensen bezig houdt en dat levert soms weer een verhaal op. En reizen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.”

4. Wat zijn de meest gedragen items uit jouw kledingkast?
“Sinds ik vanuit huis werk ben ik mijn kleding-mojo volledig kwijt. 70% van de tijd draag ik joggingbroeken en grote truien, heel erg eigenlijk. Maar een meer modisch verantwoord antwoord is: mijn Isabel Marant-laarzen, en tassen van ProenzaSchouler, Chloé en Marc Jacobs.”

5. Wat zou jij nooit aantrekken?
“Strakke kleding. Alles wat HervéLéger maakt dus eigenlijk.”

liesbeth-rasker2

6. Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Een reis naar een zonnig oord natuurlijk! Maar ik vind heel veel leuk. Alles dat met Disney te maken heeft, een bos bloemen, nieuwe serie, huisgekookte maaltijd, goede fles wijn, waanzinnig nieuw restaurant, of juist een tafeltje in mijn favoriete plek, bier in m’n stamkroeg, etc.”

7. Wat maakt jou in het weekend het meest gelukkig?
“Ik schrijf graag in het weekend. Doordeweeks is het altijd maar druk met afspraken en mails, in het weekend houdt iedereen zich koest en kan ik ongestoord verhalen schrijven. Heerlijk.”

8. Wat zijn jouw favoriete hotspots?
“Ok, komen ze. Allemaal in Amsterdam trouwens, want daar woon ik en binnen Nederland kom ik zelden in andere steden. Café Hoppe is m’n stamkroeg en kun je me vrijwel elke vrijdagavond vinden. Daarnaast zit Café Luxembourg waar ze de beste kroketten op brood van de stad hebben. Restaurant Breda en Guts & Glory zijn huidige favorieten, en Buffet van Odette is een evergreen. Het terras van Morgan & Mees is perfect voor de winter want het is helemaal verwarmd, en ondanks dat ik er tegenwoordig veel te weinig kom is Café Nol de beste plek voor de leukste avond van je leven. En ik kan het weten, want ik heb er 5 jaar gewerkt.”

9. Welk land staat bovenaan op je travel-bucketlist?
“Elk land waar ik nu nog niet ben geweest. Maar bovenaan staan de Filipijnen, omdat ik daar over een maand heen ga dus dat streept lekker weg.”

liesbeth-rasker4

10. Ben je een keukenprinses? 
“Ha nee echt totaal niet. Ik woon al 9 jaar alleen maar heb denk ik alles bij elkaar zo’n 30 keer iets gekookt, dat dan nooit echt smaak had. Ik kan het gewoon niet, ben beter in wijn inschenken. Ergens vind ik wel dat ik inmiddels in staat moet zijn om een warme smaakvolle maaltijd op tafel te zetten, maar aan de andere kant accepteer ik mijn onkunde en dank de wereld voor de opkomst van bedrijven waarbij je heel makkelijk een gezonde en lekkere maaltijd thuis kunt laten bezorgen.”

11. Wat zijn je dromen?
“Teveel om op te noemen. Maar voor nu zou ik zeggen dat ‘Bag to Reality’, mijn nieuwe reiswebsite, een echt merk gaat worden. Dat er een productlijn bij komt, speciale reisroutes, boeken, the works. Maar, ik geloof er in om niet teveel op de zaken vooruit te lopen. Het komt wanneer het komt, en als het niet komt is dat ook goed. Kleine stapjes, één voor één, en dan kijken waar je uitkomt. Maar, hopelijk groeit ‘Bag to Reality’ met me mee. Dat dan weer wel.”

Volg de verhaaltjes en mooie (reis)foto’s van Liesbeth ook op Instagram: @liesbethrasker

liesbeth-rasker6

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen