Italiaanse frittata met spinazie, olijven en tomatensaus

Wanneer je geen inspiratie hebt dan is een frittata áltijd goed. Een frittata is een Italiaanse omelet uit de oven, makkelijk om te maken en je kunt ‘m vullen met alles wat je maar lekker vindt. Hier vind je het recept voor een frittata met spinazie, olijven en tomatensaus. Doordat de tomatensaus is toegevoegd en de eieren niet gemixt worden maar heel blijven, heeft het gerecht ook wel iets weg van een shakshuka. Je kunt het makkelijk delen en lekker met brood in de saus ‘dippen’, ook perfect voor die Paasbrunch met familie of vrienden dus!

Vegetarische fritatta

Eerder deelde ik al het recept voor frittata met zoete aardappel en kip en frittata met zalm en broccoli. Het vegetarische recept wat je hier vindt heeft weer een totaal andere smaakcombinatie, met verse spinazie, olijven, Italiaanse kruiden en mosterd. Dit recept heb ik trouwens gekregen Oil & Vinegar, waar ik regelmatig de lekkerste olijfolie, dips, sauzen, azijn en gedroogde kruiden haal, en zij weten gelukkig wat lekker is. Ik kom daar dus ook graag wanneer ik op zoek ben naar een cadeautje voor een culinair vriendinnetje of familielid, dan laat ik een paar producten in folie inpakken en weet ik zeker dat het goed terecht komt. Scroll naar beneden voor het recept van deze Italiaanse frittata met spinazie!

Benodigdheden:

Voor 3-6 personen

  • 6 eieren
  • 150 gram verse spinazie
  • 12 olijven
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 fles tomatensaus a 330 gram (bijvoorbeeld salsa della mamma)
  • 4 eetlepels verse bieslook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden (deze met gedroogde tomaatvlokken is erg lekker!)
  • 2 eetlepels grove mosterd (deze mosterd bevat geen suiker)
  • Olijfolie om te bakken
  • Verse peper en zout
  • Eventueel: brood om te dippen

To do’s:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukken. Mix dit door de tomatensaus, samen met de Italiaanse kruiden. Giet de saus daarna in een ovenschaal of pan die geschikt is voor de oven.

2. Bak daarna de spinazie in een aparte pan met een klein beetje olijfolie gaar en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de spinazie daarna over de tomatensaus en breek vervolgens de eieren, mooi verdeeld in de ovenschaal. Breng de de eieren extra op smaak met peper en zout.

3. Bak de frittata zo’n 15 minuten op 160 graden in de oven, of tot de eieren voldoende gestold zijn.

4. Wanneer de frittata met spinazie uit de oven komt, smeer je wat mosterd over de eieren en bestrooi het gerecht met gesnipperde bieslook. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten? Klik dan hier. En laat zeker even weten of je dit recept voor fritatta met spinazie lekker vond, vinden we leuk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Oh dit klinkt superlekker! Alles met spinazie is goed voor mij dus dit… hmmm! Snel proberen! Malou x

Reactie plaatsen