Na de hysterie rondom Kerst gaan we nu weer even normaal doen. Heerlijk om je weer over te geven aan de Nederlandse nuchterheid. In een fijnzittende jeans en op sneakers, doe ik deze week ook niet al te moeilijk over wat er op m’n bord ligt en ga ik voor lekker & gezond. Vandaag een lunch recept voor een homemade en kruidige ei-garnalen salade welke vliegensvlug in elkaar is gedraaid. Lekker op een cracker of boterhammetje.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 3 eieren (hardgekookt)
  • 50-75 gram Hollandse garnalen
  • 1/2 kleine rode ui
  • 5-10 stengeltjes bieslook
  • 1 eetlepel kwark
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Peper en zout

To do’s:
1. Snijd de eieren in grove stukken en snijd de rode ui en de bieslook fijn. Doe dit in een mengkom samen met de Hollandse garnalen en 1 eetlepel kwart, en mix door elkaar.

2. Breng de salade op smaak met wat kerriepoeder, cayennepeper, peper en zout. Voilà, eet smakelijk!

Garnalen-ei salade

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen