Een pizza ongezond? Niet wanneer je een pizza maakt met verse ingrediënten en een wrap bodem. Een skinny pizza noemen we dat! Hieronder vind je het recept voor een ‘gezonde’ pizza met zelfgemaakte pesto, champignons, ham, zongedroogde tomaatjes en rucola. Een heerlijke smaakcombinatie. Persoonlijk vind ik deze pizza vele malen lekkerder dan bij de Italiaan, minder vet en smaakvoller, dus een absolute aanrader! Eet de pizza met wat verse tomaatjes of een frisse salade.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- Handje geroosterde pijnboompitten
- 15 gram verse basilicum
- Handje Parmezaanse kaas
- 1 knoflook teentje
- Scheutje olijfolie
- Verse peper en zout
- 4 kleine (taco) wraps
- 1 bolletje mozzarella
- Handje champignons
- 4 plakjes parmaham
- Rucola sla
- 6-8 zongedroogde tomaatjes
- Keukenmachine, blender of vijzel
To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de pesto door de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en peper en zout in een keukenmachine, blender of vijzel fijn te maken. Het mag best een beetje grof zijn! Pak 4 kleine wraps en besmeer deze met pesto. Snijd de mozzarella vervolgens in dunne plakken en leg deze bovenop de pesto. Snijd de champignons in plakjes en verdeel deze over de mozzarella. Verdeel daarna de Parmaham over de champignons en verspreid ook (in reepjes gesneden) zongedroogde tomaatjes. Besprenkel tenslotte wat olijfolie over de pizza en breng extra op smaak met wat verse peper. Grill de pizza’s vervolgens c.a. 5 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is. Wanneer de pizza’s klaar zijn, leg je rucola sla bovenop en strooi je daar Parmezaanse kaas overheen. Klaar is Kees. Uhm, Paolo! Eet smakelijk!
Simone Ik 6 augustus 2014
Ik
Ziet er super lekker uit! Ben op dit moment de makreel paté aan het maken, ook al zo´n goed recept!
Je hebt echt een super leuke blog, ik ben eigenlijk nog nooit een blog tegen gekomen waarbij food & fashion gecombineerd worden, super!
Liefs Simone
Cotton and Cream Ik 15 augustus 2014
Ik
Hi Simone, bedankt voor je superleuke berichtje! Food en fashion zijn volgens mij dé dingen die het leven leuker maken :) dus de combi was snel gemaakt haha. Ben benieuwd hoe de makreelpaté heeft gemaakt! Was het lekker? De pizza’s zijn echt een van mijn favorieten. Liefs!
Bianca Ik 7 augustus 2014
Ik
Klinkt heerlijk! En de foto’s zien er veelbelovend uit. Sowieso ben ik dol op zelfgemaakte pesto <3
Cotton and Cream Ik 15 augustus 2014
Ik
Dankjewel voor je berichtje, zeker één van mijn favo gerechten! Leuk dat jij ook dol bent op zelfgemaakte pesto, makkelijk lekker en redelijk gezond :) liefs & fijn weekend!
Dionne Ik 7 augustus 2014
Ik
Ziet er heerlijk uit!
Pingback:» Pizza met een twist! Ik 14 augustus 2014
Ik
Pingback:PIZZA WRAP MET TONIJN, COURGETTE EN ANSJOVIS - Cotton & Cream Ik 15 oktober 2015
Ik
Pingback:COURGETTE FRIET MET EEN GEZOND BROODJE HAMBURGER - Cotton & Cream Ik 2 maart 2016
Ik