AZIATISCHE ASPERGES MET BIEFSTUK REEPJES

Het mag duidelijk zijn, asperges zijn terug van weggeweest. In restaurants hebben ze een plekje op de menukaart veroverd en in de supermarkt pronken ze prominent in het schap. Naast dat asperges enorm lekker zijn, hebben ze veel goede eigenschappen. Ze zitten namelijk bomvol mineralen en bevatten weinig calorieën. En in dit Aziatische gerecht bomvol groenten komen ze perfect tot hun recht. Weer eens wat anders dan asperges gerold in ham en vergezeld met gekookte aardappelen, niet? Deze Aziatische asperges met biefstuk reepjes zijn enorm lekker dankzij de zoete, kruidige saus en het eitje. Geloof me, dit is echt een recept wat je uit moet proberen!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 6-8 witte asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 8 champignons
  • Handje boontjes (peultjes of sugarnaps)
  • Handje tauge
  • 2 stukken biefstuk
  • 2 eitjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kerrie
  • Klein beetje verse peper
  • 1 bosuitje
  • Sesamzaadjes

To do’s:
1. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Snijd de asperges in stukken van c.a. 3 cm. Verhit wat olie in de pan, fruit een fijngeknepen teentje knoflook en roerbak de asperges daarna op laag vuur in 12-15 minuten gaar. Roer regelmatig en zorg ervoor dat de asperges niet bruin worden.

2. Snijd in de tussentijd de paprika en champignons fijn en doe dit na c.a. 8 minuten in de pan bij de asperges, samen met de boontjes. Roerbak de groenten daarna met de asperges mee.

3. Kook in de tussentijd 2 eitjes (hardgekookt) en bak de biefstuk in 5-7 minuutjes (medium).

4. Bak de laatste paar minuten de tauge mee met de asperges en breng de groenten op smaak met ketjap, kerrie en verse peper.

5. Maak de borden op met de groentenmengsel, snijd de biefstuk in reepjes/plakken en leg dit bovenop. Besprenkel eventueel wat saus over de biefstuk. Garneer met het fijngesneden bosuitje, sesamzaadjes en een gehalveerd eitje naast het bord. Smakelijk!

Aziatische asperges met biefstuk1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Wat een heerlijk recept! Leuk om asperges een keer zo te maken, ga ik zeker doen =)

  • Marlieke deze was ook weer heerrrrrrlijk! Super bedankt!

    • Hi Bibi, dankjewel voor je lieve berichtje! Heel leuk om te horen dat je dit recept lekker vond. Weer eens wat anders dan asperges met ham en aardappelen toch ;-) liefs!

  • Verrassend lekker.Gisteren gemaakt.

    • Hi Myriam, wat onwijs leuk om te horen, dank voor je berichtje! :-)

Reactie plaatsen